ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

"ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ"...


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΦΩΚΙΔΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ –ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ         ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ                                                               

ΠΑΤΡΑ 23/ 05/ 2018           
ΤΚ: 26110                                                                                                                               
ΤΗΛ.: 6944788382 / 6948536946                                                      Αρ. Πρωτ: 24/2018              
Ε-mail: epls.limenofil@gmail.com
Αγαπητές/ αγαπητοί συνάδελφοι
Συνέχεια των αρ. Πρωτ. 22 και 23 ανακοινώσεών μας σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Το Φαρμακείο της κας Ευανθίας Ορφανού – Τζαβάρα, στην οδό 12ου Συντάγματος 94 στην Πάτρα, παρείχε έως την 22 Μαΐου 2018 φαρμακευτική υποστήριξη στους ασφαλισμένους του ΓΕΣ (στρατού ξηράς). Αυτό συνέβαινε διότι, η συγκεκριμένη φαρμακοποιός είχε συνάψει ατομική σύμβαση με το ΓΕΕΘΑ, κατά παρέκκλιση από την πλευρά της των καταστατικών διατάξεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, ο οποίος δεν έχει υπογράψει σύμβαση με το ΓΕΕΘΑ.
          Κατά τη σύμβαση αυτή αλλά, κυρίως, κατά το νόμο, η φαρμακοποιός όφειλε παράλληλα με τους ασφαλισμένους του ΓΕΣ, να παρέχει φαρμακευτική υποστήριξη και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κάτι το οποίο δεν έπραττε έως την 21 Μαΐου 2018. Με παρέμβαση της Ένωσής μας, και σε κλίμα απόλυτα θετικής διάθεσης, η φαρμακοποιός τελικά την Πέμπτη 17 Μαΐου συμφώνησε να εξυπηρετήσει από Δευτέρα 21 Μαΐου και τους Λιμενικούς. Μετά από ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ενημέρωσή της σχετικά με τον τρόπο υποβολής συνταγών και λοιπών παραμέτρων, η κα Ευανθία Ορφανού – Τζαβάρα από τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 παρείχε φαρμακευτική υποστήριξη σε συναδέλφους.
Την 21η Μαΐου ημέρα Δευτέρα, όποιος συνάδελφος πήγε στο εν λόγω φαρμακείο εξυπηρετήθηκε και εκτελέστηκαν παραπάνω από μία συνταγές στελεχών Λιμενικού Σώματος.
Προσπαθήσαμε και καταφέραμε αυτό που ενώ είναι αυτονόητο, επί έξι χρόνια φαντάζει ουτοπία.

Αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μας ενημέρωσε τηλεφωνικά η φαρμακοποιός ότι επιθυμούσε να «παγώσει» τη διαδικασία (!!!), αρνούμενη να μας εξηγήσει το λόγο.
Άμεσα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία αρχικά με την κα. Ορφανού – Τζαβάρα, η οποία επέμεινε ότι ήταν απόφαση δική της το «πάγωμα» της διαδικασίας, αν και όπως είπε δέχτηκε και παρέμβαση από τον Σύλλογό της. Ακολούθως ήρθαμε σε δια ζώσης επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας κο. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ΕΝΣΤΟΛΟΣ (με μπλε στολή) την 21 Μαΐου 2018, πρωινές ώρες, περίπου από 11.00’ έως 13.00’, προσήλθε στο φαρμακείο του και τον «ενημέρωσε» ότι το φαρμακείο της κας. Ορφανού – Τζαβάρα Ευανθίας εξυπηρετεί συνταγές Λιμενικών.
Άμεσα ο ίδιος παρενέβη και ζήτησε από το μέλος του (την κ. Ορφανού) να διακόψει την, ούτως ή άλλως για αυτούς όχι σύμφωνη με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φ.Σ. Αχαΐας, ατομική της σύμβαση που είχε συνάψει με το ΓΕΕΘΑ.
Κατόπιν για όλα τα ανωτέρω μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας ενημέρωσαν άμεσα τον κ. Εισαγγελέα Ακροάσεων αλλά και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Την 22 Μαΐου 2018 η κα.Ορφανού – Τζαβάρα ενημέρωσε δια ζώσης μέλη του Δ.Σ της Ένωσης μας ότι κατήγγειλε την εν λόγω σύμβαση για ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους του ΓΕΕΘΑ.

Το μόνο που κατάφερε ο ΕΝΣΤΟΛΟΣ (μπλε στολή) είναι από τις 22 Μαΐου και εξής να διακόψει η κα. ΤΖΑΒΑΡΑ – ΟΡΦΑΝΟΥ την ατομική σύμβαση που είχε με το ΓΕΕΘΑ με αποτέλεσμα
α) να σταματήσει η παροχή φαρμάκων ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ της Πάτρας,
β) να ανασταλεί για άλλη μια φορά η παροχή φαρμάκων σε στελέχη του Λ.Σ. στην Πάτρα
γ) να υποστεί η κα. ΤΖΑΒΑΡΑ – ΟΡΦΑΝΟΥ πειθαρχικό έλεγχο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας.

Πρόσφατα διαβάσαμε και συμφωνούμε απόλυτα ότι:

«ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ!!!»
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
                                                                                               ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   

       ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                ΡΙΧΑΝΗ ΜΑΡΙΑ