ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος: Πρόταση για ανακατανομή και αύξηση οργανικών θέσεων...

Βόλος 16/05/2018
 Προς:ΠΟΕΠΛΣ
 Έχοντας διατυπώσει από την αρχή της εφαρμογής του Π.Δ. 81/2014 (Καλλικράτης) και της Κατανομής  Προσωπικού που έγινε με τον κανονισμό 78/2014 και κυρώθηκε με την Υ.Α. 214.1/9068 ,τις αντιρρήσεις μας τόσο για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η αλλαγή και η εφαρμογή των ανωτέρω αλλά και ο υπεσυγκεντρωτισμός των Οργανικών θέσεων ,θεωρούμε ότι η χρονική συγκυρία σε συνάρτηση με την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις ,μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να αποκατασταθούν λάθη και παραλείψεις.

Διαπιστώσεις :
1.Στον αντίποδα της πλήρωσης των νησιωτικών υπηρεσιών της μεταναστευτικής ζώνης του Αιγαίου έχει διαπιστωθεί η διαρκής αποψίλωση των Κεντρικών Λιμεναρχείων σε επίπεδο που η προβλεπόμενη οργανική σύνθεση να μην επαρκεί για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών.
2.Οι Λιμενικοί Σταθμοί και τα Λιμενικά Τμήματα έχουν περιοριστεί σε συνθέσεις 8 και 10 ατόμων και σε περιπτώσεις που τα ΠΛΣ απαιτούν δραστηριότητα ,ή 1-2 στελέχη προκύψει να απουσιάζουν με κάθε είδους άδεια, ουσιαστικά αυτές οι υπηρεσίες υπολειτουργούν.
  1. Σημαντικός αριθμός ΠΛΣ λειτουργούν με οργανική σύνθεση ενός (1) πληρώματος που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ρεαλιστικά δεδομένα τόσο λειτουργίας όσο και επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης.
4.Οι οργανικές θέσεις του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αυτή τη στιγμή έχουν όριο 8.000 ενώ στο Σώμα αυτή τη περίοδο υπηρετούν 7.500 περίπου .Διαπιστώνεται ένα περιθώριο πρόσληψης 500 ακόμη στελεχών.
5.Παρατηρείται το φαινόμενο υπηρεσιών κυρίως του Κέντρου που έχουν περιθώρια λειτουργίας με την υφιστάμενη σύνθεσή τους ενώ το αντίστροφο συμβαίνει με Κεντρικά Λιμεναρχεία ,Λ/Σ και Λ/Τ της ηπειρωτικής Ελλάδος στα όποια η υπάρχουσα οργανική σύνθεση δεν μπορεί καν να καλύψει βασικές λειτουργικές ανάγκες.
Προτάσεις :
1.Ανακατανομή 500 περίπου οργανικών θέσεων που παρουσιάζεται σήμερα ως έλλειμμα από το σύνολο των 8.000 .
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει μία ήπια αναπροσαρμογή-κατανομή καθώς πλέον ελάχιστες είναι οι οργανικές θέσεις των Λ/Φ που δεν έχουν καλυφθεί.
  1. Αύξηση των οργανικών θέσεων των Λ/Σ και Λ/Ττουλάχιστον στα 15 στελέχη.
  2. Αύξηση των οργανικών των Λ/Χ και ΚΛ/Χ ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη.
4.Τουλάχιστον διπλά πληρώματα σε όλα τα ΠΛΣ .
        Η Ένωση μας για ακόμη μία φορά προσπαθεί να προσεγγίσει  το ζήτημα με σοβαρότητα και συνέπεια , έχοντας ως αρνητική μνήμη τα όσα συνέβησαν το 2014 .Ευελπιστούμε πώς τόσο οι Συνδικαλιστικές δυνάμεις όσο και η Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία θα συνεργαστούν αυτή τη φορά , προκειμένου να επαναφέρουμε ισορροπίες που η αποκατάστασή τους  θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίες και την απόδοση των στελεχών στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  θεωρώντας ως ιδανικό σενάριο την αύξηση των οργανικών θέσεων τουλάχιστον κατά 10%   .
                       Ο Πρόεδρος                          Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος                Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος