ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Από σήμερα σε...ξένα χέρια!!!

Η ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΩΝ Συντακτών

αναδημοσίευση
Από τις 11 σήμερα το πρωί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν ανήκει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο. Με το άνοιγμα του ελληνικού Χρηματιστηρίου παίχθηκε η τελευταία και απολύτως τυπική πράξη μεταβίβασης των μετοχών στην κοινοπραξία ιδιωτών, οι οποίοι χθες ολοκλήρωσαν το τραπεζικό διαδικαστικό της κατάθεσης των 231,926 εκατομμυρίων ευρώ.

Το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο που διόρισε η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει σήμερα σε μια πολύ τυπική συνεδρίαση στο νέο σχήμα χωρίς καμία ιδιαίτερη τελετή ή «εορτασμό».
Μάλιστα, η σχετική πρόσκληση ανέφερε ότι η πράξη θα γίνει στις 9 π.μ., ωστόσο οι άνθρωποι της κοινοπραξίας ήθελαν να μην υπάρχει ούτε μια σκιά, ούτε μία τυπική εκκρεμότητα.
Ούτε καν μια τυπική δήλωση δεν έγινε χθες από τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της κοινοπραξίας South East Gateway Thessaloniki Ltd, Σωτήρη Θεοφάνη, που παρέπεμψε στην επόμενη εβδομάδα.

Η κοινοπραξία

Στο νέο συμβούλιο του ΟΛΘ εκτός του κ. Θεοφάνη, που έφερε σε πέρας όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» θα οριστεί αναπληρωτής πρόεδρος ο διευθύνων σύμβουλος της Τerminal Link SAS Boris Wenzel.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα και την κατανομή των θέσεων, καθεμία από τις τρεις εταιρείες που απαρτίζουν την κοινοπραξία (Τerminal Link SAS, DIEP GmbH, Βelterra Investments Ltd) αποφασίστηκε να έχει στο διοικητικό συμβούλιο από δύο μέλη.
Ως προς την Βelterra Investments Ltd (δηλαδή του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη), σίγουρα θα μετέχει ο διευθύνων σύμβουλος του DIMERA Group Arthur Davidyan και ένα πρόσωπο ακόμη από την Κύπρο.
Επιπλέον θα υπάρχουν ακόμη δύο πρόσωπα για ένα μικρό διάστημα. Ο μοναδικός που θα έχει, πάντως, εκτελεστικές αρμοδιότητες, άρα θα είναι το «αφεντικό» του λιμανιού, είναι ο κ. Θεοφάνης.
Το Ελληνικό Δημόσιο στο νέο συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε. –θέση για την οποία δόθηκαν παρασκηνιακά μέχρι την τελευταία ώρα πολλές και σκληρές «μάχες» διεκδικητών- θα εκπροσωπεί τελικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Αγγελος Βλάχος, ο οποίος ήταν μέλος και του τελευταίου Δ.Σ. του δημόσιου ΟΛΘ, εκπροσωπώντας το ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του οποίου είναι επίσης μέλος.
Ο κ. Βλάχος είναι απόφοιτος του Ιστορικού - Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ και δράση στα γραφεία του ΕΟΤ στην Κίνα.
Θυμίζουμε ότι οι εταιρείες που απαρτίζουν την κοινοπραξία South East Gateway Thessaloniki Ltd κατέχουν: η DIEP GmbH 47% των μετοχών, η Τerminal Link SAS 33% και η Βelterra Investments Ltd το 20%.