ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Επιμένουν στο λόμπινγκ απέχοντας από την απεργία στην ΕΣΗΕΜ-Θ-Θεσσαλονίκη-Πουλάνε τους συναδέλφους μας!

 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στα Δημόσια Μέσα: Καταγγέλθηκε η αντι-απεργιακή διασπαστική τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ

Στην ΕΣΗΕΑ απεργούν – Στην ΕΣΗΕΜ-Θ «μετρούν σιωπές»!


Συνεχίζουν τον αγώνα ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τρίτης, 12 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2013.
Στην ΕΣΗΕΜ-Θ, διασπαστές, αμετανόητοι «λομπίστες» και λάτρεις της «τέχνης του εφικτού» ετοιμάζονται για νέα συνάντηση με τον Κεδίκογλου απέχοντας από τον απεργιακό αγώνα
Ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους περί των δημόσιων ΜΜΕ της χώρας σαν τον υπουργό Σίμο Κεδίκογλου, επιμένει να συναντά το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ, απέχοντας πεισματικά από το απεργιακό κλίμα της πλειοψηφίας του δημοσιογραφικού κλάδου στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης.
Την προσεχή Παρασκευή κλείστηκε νέο ραντεβού μαζί του, έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στα Δημόσια ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/2 στην ΕΣΗΕΜ-Θ. (Δες και ΕΔΩ).
Τι προσδοκά η ΕΣΗΕΜ-Θ από τη νέα συνάντηση μαζί του; Ακόμη και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, σε επιστολή «στήριξης και αλληλεγγύης όλων των Ενώσεων μελών της Ομοσπονδίας από όλο τον κόσμο, προς τα μέλη της ΕΣΗΕΑ (που απεργούσαν τη Δευτέρα) στα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ», επισημαίνει την απογοήτευσή της από τη μηδενική ανταπόκριση του πολιτικού κόσμου στα αιτήματα του κλάδου: «Και παντού σε όλο τον κόσμο ακούμε πολλές κουβέντες από τους πολιτικούς, που όμως δεν έχουν δώσει λύσεις για τις αιτίες που προκάλεσαν την οικονομική συντριβή», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή της ΔΟΔ. Αμετανόητοι, ωστόσο, αγκιστρωμένοι σε έναν συνδικαλισμό που κατά τον Μάκη Βοϊτσίδη ορίζεται ως η… «τέχνη του εφικτού»(!), επιμένουν οι της γνωστής πλειοψηφίας να ισχυρίζονται ότι, εφόσον τα «δύο μνημόνια» καθιστούν απαγορευτική την οποιαδήποτε συλλογική διαπραγμάτευση, τότε πρέπει να διαπραγματευτούν σε ό,τι τους υποδεικνύει το κράτος και μάλιστα με μη διαπραγματεύσιμα θέματα στην υπό συζήτηση ατζέντα. Πρόκειται για μία ΚΥΑ, που με ευκολία, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντικαθίσταται από την κυβέρνηση από μία νέα ΚΥΑ, που θα κατεβάζει τις απολαβές και θα χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα κατά το δοκούν με πρόσχημα την «κρίση» που οι ίδιοι δημιούργησαν.
«Μετράω σιωπές»!  Τους κούφανες όλους πρόεδρε. Γιατί;
Δεν έπεισε κανέναν παρά μόνον αυτούς που ήθελαν να πειστούν, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης, στη διάρκεια της συνέλευσης της Δευτέρας.  Προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να αιτιολογήσει ενώπιον των συναδέλφων την πρόσφατη απόφαση των 6 μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για «έξοδο» από την συνεχιζόμενη απεργία της ΕΣΗΕΑ και κόντρα στην έκκληση της ΠΟΕΣΥ της οποίας τις αποφάσεις, κατά τα άλλα, επανέλαβε ότι θα τηρεί.  (Ο εκπρόσωπος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και άλλα δύο μέλη του ΔΣ είχαν ταχθεί και τάσσονται υπέρ των απεργιών).
Στη συνέλευση της Δευτέρας, διάχυτο ήταν το κλίμα –όπως διαπιστώσαμε από συζητήσεις με συναδέλφους- υπέρ της άμεσης κινητοποίησης του κλάδου και της συμμετοχής στις απεργίες (με την προϋπόθεση κατά ορισμένους να συμμετάσχουν σε αυτές και τα ιδιωτικά ΜΜΕ), αλλά ο πρόεδρος «είδε»… άλλο κλίμα από το σώμα της συνέλευσης!  Τι συνέβη;  Σχεδόν όλες οι τοποθετήσεις των συναδέλφων που πήραν τον λόγο, ήταν υπέρ της άμεσης καθόδου σε απεργία έστω και υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Υπέρ των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών τάχθηκαν οι συνάδελφοι του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, καταγγέλλοντας παράλληλα, τη «διασπαστική» για την ενότητα του πανελλαδικοιύ απεργιακού αγώνα, κίνηση της ΕΣΗΕΜ-Θ να «βγει» από τη συνεχιζόμενη απεργία που κάνει η ΕΣΗΕΑ με τη στήριξη της ΠΟΕΣΥ και πλέον και της ΔΟΔ. Γιατί ερμήνευσε λοιπόν, διαφορετικά το αποτέλεσμα της συνέλευσης ο Μάκης Βοϊτσίδης; Μόνον επτά (7) απόψεις υπέρ της απεργίας (αργότερα προστέθηκαν άλλες δύο)  «μέτρησε» ο πρόεδρος, αφήνοντας εμβρόντητους τους τελευταίους εναπομείναντες στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ. Επρόκειτο, φυσικά, όχι απλώς για λανθασμένο «μέτρημα», αλλά για σκόπιμη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Στην επισήμανση από συναδέλφους ότι πρέπει να αποφασιστεί άμεση κάθοδος σε απεργία, ο πρόεδρος είπε ότι από τη συνέλευση πέρασαν περίπου 100 άτομα, μίλησαν όσοι μίλησαν ενώ αυτοί που δεν… μίλησαν, κατά την υπερβατική λογική του προέδρου, χρεώνονται ενδεχομένως στο αντι-απεργιακό μέτωπο!!! Πώς δικαιολόγησε αυτό του το συμπέρασμα; «Μετράω τις σιωπές», είπε, κουφαίνοντας το εναπομείναν ακροατήριο των συναδέλφων! Μετά από αυτό, νομίζουμε ότι κάθε συνέχιση της ενημέρωσης από (και για) μια συνέλευση της οποίας το περιεχόμενο και το κλίμα ερμηνεύεται με μεταφυσικές ιδιότητες «ανάγνωσης» των… σιωπών, δεν έχει κανένα νόημα. Ίσως να είχαν δίκιο τελικά όσοι δεν μίλησαν, όσοι δεν βρέθηκαν στη συνέλευση ή όσοι αποχώρησαν στη διάρκειά της. Αλλά, από εδώ και πέρα, όσοι «σιωπούν», θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν άλλη φορά δεν θέλουν να τους παρερμηνεύουν, θα πρέπει να μιλούν.
 Δείτε αυτό το VIDEO Σώπα, μη μιλάς! (Αζίζ Νεσίν). Απαγγέλλει η Μαριέτα Ριάλδη http://www.youtube.com/watch?v=WwkDvxYZGLg