ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΜΜΟ: ΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ,Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΩΣ...ΚΑΤΑΔΟΤΗ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

14/02/2013
Μερικές μέρες  είναι χειρότερες από τις άλλες...
Γιατί, δυστυχώς έκπληκτος και βαθιά απογοητευμένος βλέπεις, πως κρεμιέσαι μαζί με 14 συναδέλφους του "Ριζοσπάστη" από ένα τεντωμένο σχοινί..
Ευτυχώς όμως είσαι ΟΡΘΙΟΣ.
Σήμερα,  ο "Ριζοσπάστης" στην  αξιοζήλευτη ιστορική δημοσιογραφική πορεία του, γράφει μία μαύρη σελίδα.
Κύριε Ράμμο, που εκπροσωπείς το ΚΚΕ στο Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ , αν δεν αναγνωρίζεις το σωματείο μας , αν δεν πιστεύεις τον αγώνα, που δίνεις μέσα από αυτό, γιατί συμμετέχεις;
Γιατί εκλέγεσαι;
Γιατί είσαι μέλος του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ;
Δημοσιεύσατε στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τα ονόματα 14 συναδέλφων, που έχουν εργαστεί σκληρά για την ιστορική εφημερίδα της εργατικής τάξης, γιατί τόλμησαν να στείλουν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ και να διαμαρτυρηθούν, επειδή εδώ και 6 μήνες τους οφείλετε τους μισθούς τους.
...ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΣΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ,  ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΕΓΩ...
ΚΑΤΑΔΙΔΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ  Η ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟ...
Αλλά,  να γνωρίζετε πωσ αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του ΚΚΕ!
Αφυπνιστείτε...
Επειδή το κάνατε χωρίς κουκούλα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για επαίσχυντη προδοσία εργαζομένων.
Αν οποιοσδήποτε άλλος έπραττε το ίδιο, σεις, ο ίδιος θα μιλούσατε για...καταδότη.
Και αν θεωρείτε και εμένα ΕΧΘΡΟ δεν θα παραξενευτώ.
Αλλά,  θα απαντήσω από τώρα, έτσι για να μην σας κουράζω.
Όσοι επιχειρείτε να σώσετε την ιστορική εφημερίδα της εργατικής τάξης, απολύοντας, προδίδοντας, λοιδορώντας και "κλωτσώντας" εργαζόμενους,
 εσείς είστε οι  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ εχθροί της.
Κι εσείς θα φέρετε αντίθετα αποτελέσματα.
Είναι κανόνας ΕΝΤΙΜΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και οφείλατε ΕΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΡΑΜΜΟ
 ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ...ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Επανορθώστε με δημόσια συγνώμη.
Και όποιος ή όποιοι το έπραξαν, να... μπουν κάτω από τη γή!

Πόπη Χριστοδουλίδου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή δημοσιεύματα αστικών ΜΜΕ για τον «Ριζοσπάστη»
¨ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013
Με αφορμή την επιστολή που έστειλαν στην ΕΣΗΕΑ ορισμένοι από τους δημοσιογράφους του «Ριζοσπάστη», σχετικά με τη μείωση του προσωπικού, αλλά και τις καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, με την οποία καλούν «το ΔΣ της Ενωσης να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων», διάφορα αστικά Μέσα Ενημέρωσης και διαδικτυακά Μέσα έγραψαν τα εξής: «Οι εργαζόμενοι στο Ριζοσπάστη ζητούν την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ (...) Κατατέθηκε αίτημα στήριξης από τους εργαζόμενους στο Ριζοσπάστη...».
Και όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ) «τα ονόματα, (...) είναι, πάντως, στη διάθεση του σωματείου».
Η επιδίωξή τους είναι σαφής. Να περάσουν τη λογική ότι ο «Ριζοσπάστης» λειτουργεί με όρους καπιταλιστικής επιχείρησης, ταυτίζοντάς τον με τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία χρηματοδοτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι - ιδιοκτήτες τους. Να περάσουν την αντίληψη ότι το ΚΚΕ, που τους είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί την έκδοση του «Ριζοσπάστη», είναι στυγνός εργοδότης. Ξέρουν ότι οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη». Ξέρουν επίσης ότι εδώ και μερικά χρόνια, που τα αστικά ΜΜΕ μειώνουν προσωπικό, μειώνουν δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων τους, το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» έκανε κάθε προσπάθεια για να μην αναγκαστεί να πάρει τέτοια μέτρα.
Επίσης, η δημοσιοποίηση της αναγκαστικής απόφασης να συρρικνωθεί το προσωπικό του «Ριζοσπάστη», έγινε από την ίδια την εφημερίδα την επόμενη κιόλας μέρα από την ενημέρωση των εργαζομένων που έκανε η Διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» σε σύσκεψη των εργαζομένων. Το ίδιο το ΚΚΕ έχει μιλήσει δημόσια και πολλές φορές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του, καλώντας το λαό να το ενισχύσει από το υστέρημά του, αφού η οικονομική αυτοτέλεια του Κόμματος είναι όρος αναγκαίος για την πολιτική του δράση.
Ξέρουμε και εμείς ότι διάφορα αστικά ΜΜΕ, αξιοποιούν κάθε μέσο για να εναντιωθούν στο ΚΚΕ και στον «Ριζοσπάστη». Αλλά αφού έκαναν ρεπορτάζ, θα έπρεπε να ξέρουν ότι δεν είναι όλοι οι «οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη», αλλά 14 δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» που έστειλαν επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και συγκεκριμένα οι : ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!