ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στα media !

media-industry.blogspot.com
αναδημοσίευση

7.1.12

του Βασίλη Κουφόπουλου

Το κλείσιμο της «Απογευματινής», της ημερήσιας έκδοσης του «Βήματος» του «Veto» του «Ελεύθερου Τύπου» ο οποίος επανακυκλοφόρησε από άλλη εταιρεία με μικρότερο αριθμό εργαζόμενων, ήταν μόνο η αρχή.
Τώρα το τσουνάμι χτυπάει την πόρτα των μεγάλων ομίλων.
Το άρθρο 99 που τώρα μπορεί να αφορά 3 εταιρείες σε λίγο καιρό, να θεωρείται μονόδρομος.Στην τηλεόραση που έχει ξεκινήσει να παίζει επαναλήψεις οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter είναι παγιδευμένο στο συγκεκριμένο άρθρο.
 
Ο σταθμός δεν εκπέμπει το κανονικό του πρόγραμμα και οι αστέρες του έχουν ήδη μετακομίσει. Το RTL ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης μόλις ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ελλάδα πουλώντας τις μετοχές του στον Alpha στο Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ στο Mega οι μέτοχοι του στις 20 Ιανουαρίου καλούνται να βάλουν 15 εκατ, ευρώ σε μετρητά.

Η κατάρρευση της Leo Burnett η οποία απολαμβάνει την προστασία του άρθρου 99 είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών της εταιρείας με το Alter, ενώ και μια σειρά διαφημιστικών εταιρειών δηλώνει πως δεν μπορούν να αντέξουν.
 Ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του Alter, ως εκδότης του «Κόσμου του Επενδυτή» δηλώνει πως θα αναστείλει την έκδοση, ενώ και η «Εξέδρα» φυλλορροεί.

Το κύμα από το τσουνάμι είναι τεράστιο.
Απειλεί την «Ελευθεροτυπία» η ιδιοκτησία της οποίας με την αίτησή της στο άρθρο 99 επιχειρεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε πιστωτές, αλλά και το ΔΟΛ που πρέπει άμεσα να βρει επενδυτή.