ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο, στη Χίο και στη Μήθυμνα και σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών των λέμβων!

ΓΡ.ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

12 Σεπτεμβρίου 2019

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια Πυθαγορείου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''
Συγκεκριμένα, το εν λόγω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Οινουσσών, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΥΚΑΜΝΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε..
*****
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη ως ο χειριστής της λέμβου από την οποία είχαν αποβιβαστεί τριάντα επτά (37) αλλοδαποί στην ακτή Εφταλούς ν. Λέσβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.