ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

«Άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και λήψη απόφαση για απεργία»!

ΠΕΜΕΝ     ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ   ΠΕΕΜΑΓΕΝ         ΠΕΠΡΝ         ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη
στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ
=========================================================================================================
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,
Προετοιμάζουμε τον απεργιακό αγώνα ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκει μαζί με εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες να συντρίψουν τις ΣΣΕ, να βάλουν στο γύψο την συνδικαλιστική οργάνωση, το δικαίωμα στην απεργία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ σε πολυνομοσχέδιο προετοιμάζει την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ,  προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης» των συνδικάτων«συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας».
Υλοποιεί τις δεσμεύσεις των μνημονίων που ψήφισαν μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με την δημιουργία «Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων». Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσο ώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν. 
Στην ναυτιλία παρότι οι εφοπλιστές έχουν «σκάσει» από τα κέρδη, αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, δεν διστάζουν να μην ανανεώνουν τις ΣΣΕ στα ποντοπόρα καράβια, ενώ με τον ν.4262/2014 με κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέπονται συμβάσεις εργασίας, που μπορούν να διαμορφώσουν «Ενώσεις Προσώπων» των εταιρειών δυσμενέστερες από τις ΣΣΕ.
Στο στόχαστρο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, το παραπέρα χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, των κύριων και επικουρικών συντάξεων, των εφάπαξ, να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου με όχημα τη λειτουργία κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση.
Στυλοβάτης στα αντεργατικά μέτρα εργοδοσίας – κυβέρνησης είναι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ κά, υπερασπίζεται  τον «κοινωνικό εταιρισμό», υπονομεύει την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με νοθείες αλλοιώνουν το συσχετισμό δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να συναλλάσσονται διατηρώντας  τις καρέκλες τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΟΣ – ΜΑΖΙΚΟΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας και απαιτούμε την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, για λήψη απεργιακής  απόφασης, να μηντολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει στο χτύπημα των ΣΣΕ, στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πειραιάς 12 Σεπτέμβρη 2019