ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Διασώσεις μεταναστών~ Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστή έγγραφα σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα!

ΓΡ.ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

25/5/2019


Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σάμου και Χίου από το Ενιαίο 
Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό 
αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν.Χίου.
Άμεσα διενεργήθηκαν έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς ιδιωτικά σκάφη. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες στην ξηρά από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η λέμβος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Π.Α. και στη συνέχεια το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περισυνέλεξε τους δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντές του με ασφάλεια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, 

στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με επιβαίνοντες τους παραπάνω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην διάσωση 
των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγαθονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 23 αμφότερες προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 30 και 60 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 41 και 29 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό και με οδηγό τον 41χρονο, κατείχε και επέδειξε για την 29χρονη, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο και το Ι.Χ.Ε όχημα.