ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Δήλωση Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται σήμερα 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. 100 χρόνια από τους σφαγιασμούς και τους διωγμούς των Ελλήνων του Πόντου, που γνώρισαν, με το αίμα και τον πόνο τους, τι σημαίνει εθνικισμός και ολοκληρωτισμός.

Ο ελληνικός λαός θυμάται με θλίψη την 19η Μαΐου και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Αγωνίζεται, όμως, και για την καταδίκη κάθε εθνικισμού που σκορπά μίσος, βία και πόνο, μεταξύ των λαών.

Το αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί μια ιστορική αναγκαιότητα, που πρέπει να γίνει σεβαστή, τόσο από την Τουρκία, όσο και από τη διεθνή κοινότητα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο δυστυχώς τον Απρίλη, δεν δέχτηκε να συζητήσει σχετικό αίτημα, Ελλήνων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων ήμουν και εγώ.

Ο αγώνας για την ιστορική δικαίωση, όμως, θα συνεχιστεί».

Για το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας,                                                                                                  18/05/2019