ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Διάσωση 54 αλλοδαπών στην Κώ...

ΓΡ.ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

17/5/2019
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ” ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος, το οποίο ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, το οποίο οδηγήθηκε στο λιμένα Κω, ενώ συνελήφθησαν οι αλλοδαποί διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και ο χειριστής του ταχύπλοου που τους μετέφερε.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για λέμβο σε δυσχερή θέση στην
στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ” ν. Κω.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε, υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, ακινητοποιημένη την ανωτέρω λέμβο και την συνόδευσε με ασφάλεια στην περιοχή του “ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ”.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****