ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Σχόλιο Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) στη συνέντευξη Τσίπρα στους FinancialTimes!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23.04.2019
•    «Ήταν όντως σκληρή, κ. Τσίπρα, η εμπειρία της προδοσίας του δημοψηφίσματος και της βούλησης του ελληνικού λαού…»

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αγγλική οικονομική εφημερίδα FinancialTimes, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής», Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα ίχνος πολιτικής ντροπής, έρχεται, σχεδόν 4 χρόνια μετά το έγκλημα της προδοσίας του ελληνικού λαού, μέσα από μια συνέντευξη στους FinancialTimes, να υποβάλλει τα σέβη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τα πολιτικά αδιέξοδα που έφερε η επικράτηση του δεξιού-εθνικιστικού Brexit στη Μεγάλη Βρετανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ‘Η Ελλάδα ανακάλυψε μέσα από μία σκληρή εμπειρία ότι το συμφέρον της είναι να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση’.

Ήταν όντως σκληρή εμπειρία της προδοσία του δημοψηφίσματος και της βούλησης του ελληνικού λαού.

Ήταν σκληρή η εμπειρία να βλέπει ο ελληνικός λαός μια κυβέρνηση, που στο όνομα της 

Αριστεράς, επιβάλλει υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, υπερφορολογεί τα λαϊκά στρώματα αντί για το κεφάλαιο, ψηφίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το βαφτίζει Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, εκπλειστηριάζει την λαϊκή κατοικία, ποινικοποιεί τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και καταστέλλει βίαια κάθε λαϊκή αντίδραση και μετατρέπει το Αιγαίο σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση.

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, δεν μπορούν να λυθούν προς όφελός του μέσα στο ασφυκτικό και νεοφιλελεύθερο πλαίσιο της ΟΝΕ και της ΕΕ. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ανάγκη από θέσεις εργασίας, από αξιοπρεπείς μισθούς, από τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου. Η ΕΕ, το μόνο που προσφέρει, είναι επιχειρηματικές ευκαιρίες και ασυδοσία στο κεφάλαιο, επιβάλλοντας παράλληλα, πολιτικές απορρύθμισης και 
λιτότητας.

Η Λαϊκή Ενότητα δείχνει στον ελληνικό λαό έναν εναλλακτικό δρόμο. Το δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής, τον δρόμο της διεκδίκησης των λαϊκών συμφερόντων.

Ισχυρή ΛΑΕ σε Ευρωβουλή, Βουλή και Αυτοδιοίκηση.»

Το Γραφείο Τύπου
23.04.2019