ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

"ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019": ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΕ - ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ "ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ"!

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.  ΚΚΕ
Δελτίο Τύπου
Την υποκρισία των πανηγυρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν «έξοδο από τα μνημόνια» την ώρα που τα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας με εργαλεία όπως το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» της ΕΕ παραμένουν αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με παρέμβασή του στη συζήτηση για το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Στην Ελλάδα οι διαψεύσεις των παραμυθιών ΣΥΡΙΖΑ είναι απανωτές. 
Πανηγύριζε για αύξηση - ψίχουλα στον κατώτερο μισθό, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις. Οι εκβιασμοί εργαζόμενων να δεχθούν από πλήρη, μερική απασχόληση, οι απολύσεις αυξήθηκαν. Σούπερ Μάρκετ καλούν εργαζόμενους να ευλογούν το αφεντικό γιατί παίρνουν 300 ευρώ και όχι μηδέν. 
Πανηγύριζε που δεν έκοψε 23η φορά τις συντάξεις. Σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ρώτησα τον πρόεδρο του Γιούρογκρούπ, κ. Σεντένο:  μήπως θα περικοπούν πάλι αν δεν πιαστούν τα πλεονάσματα?  
Απάντηση ολοκάθαρη : Σιωπή. 
Το Ευρωπαϊκό εξάμηνο αποκαλύπτει : Η επιτροπεία είναι εδώ, γεμάτη αντιλαϊκάμέτρα. Βασικός  στόχος της Ένωσης η διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.  Επικαλούμενη τη δημογραφική γήρανση αφαιρεί κρατικά κονδύλια από τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγώντας τα στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ανταγωνιστικότητα με συντάξεις - ελεημοσύνη, δουλειά έως θανάτου («ενεργός γήρανση»).  Για όποιον έχει ιδιωτική ασφάλιση. Τα αποθεματικά της, τζάμπα στις επιχειρήσεις μέσω χρηματιστηρίων.  
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με νεοφιλελεύθερους, ακροδεξιούς, είτε σοσιαλδημοκρατικά ψευτο-προοδευτικά μέτωπα όπως του  ΣΥΡΙΖΑ μόνο χειροτερεύει, γίνεται πιο επιθετική για τους λαούς».
14/03/2019                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ