ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα!

ΓΡ.ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

23.02.2019
   
Στον εντοπισμό εκατόν έντεκα (111) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με στελέχη της δύναμης FRONTEX και της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέσβου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος της δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'', εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή του οικισμού
''ΤΣΟΝΙΑ'', ογδόντα εννέα (89) αλλοδαποί, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή από τα στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη είκοσι δύο (22) αλλοδαποί.
   Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας