ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Προβλήματα και ατυχήματα στην ακτοπλοΐα!

Ισχυροί άνεμοι στο λιμάνι Χανίων | ΕUROKINISSI
14 Φεβρουαρίου 2019
Οι πολύ ισχυροί άνεμοι σε όλα τα πελάγη όχι μόνο δημιουργούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά αποτελούν αιτία και για την πρόκληση διαφόρων ατυχημάτων.
Το πρωί προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά κατά τη διαδικασία κατάπλου το κρουαζιερόπλοιο «Viking Jupiter», σημαίας Νορβηγίας. Στο πλοίο, το οποίο επέβαιναν 607 επιβάτες και 483 άτομα πλήρωμα, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωκοιλώματα - στρεβλώσεις στη δεξιά πλευρά του ακροπρυμναίου πτερυγίου – ζωναριού εξάλων, καθώς και μικρό ρήγμα περίπου 10 εκατοστών.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την πρόσκρουση αποκολλήθηκαν τρία ελαστικά παραβλήματα και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην προβλήτα μήκους περίπου 15 μέτρων.
Το «Viking Jupiter» συνοδευόταν από τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ», «Πλατυτέρα» και «Πάνθηρ Ζ» ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

Στα Χανιά

Το μεσημέρι βυθίστηκε το ιστιοφόρο σκάφος «Contentious Eagle», σημαίας Γερμανίας, μέσα στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο σκάφος δεν επέβαινε κανείς, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων. 
Στο ίδιο λιμάνι μισοβυθίστηκε το σκάφος «ΣΑΝ». Στο σκάφος δεν επέβαινε κανείς, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων. 

Δρομολόγια

Στο μεταξύ οι δυσκολίες στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παραμένουν καθώς πολλά πορθμεία της χώρας παραμένουν κλειστά.
Ωστόσο τα πλοία που πηγαίνουν στην Κρήτη (Κνωσσός, Blue Galaxy και Κρήτη ΙΙ) αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα αλλά μετά τη 1 το βράδυ, και όχι στις 21:00 που ήταν προγραμματισμένα τα δρομολόγιά τους καθώς, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να πέσουν λίγο οι άνεμοι.