ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Παραμένει για 4ο χρόνο στην ηγεσία του Λ.Σ. ο αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης!

Για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης. Με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παρατείνεται η θητεία του για ένα χρόνο ακόμα, γεγονός που δείχνει την στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που θα συγκληθεί πιθανότατα την ερχόμενη  εβδομάδα  θα λάβει την τελική απόφαση για την παράταση της θητείας του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.
Το ΠΔ 6/2019 –ΦΕΚ 6/Α/17-1-2019 τροποποιεί το ΠΔ 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις,  αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής»  (ΦΕΚ 139 Α).  Σύμφωνα με τη νέα διάταξη η θητεία που έχει ο Αρχηγός του Λιμενικού είναι διετής, μπορεί  όμως να ανανεωθεί για ένα χρόνο δυο φορές. Συγκεκριμένα, η διάταξη αναφέρει: «Η θητεία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ορίζεται διετής και δύναται να παραταθεί μέχρι ένα επιπλέον έτος κάθε φορά και μέχρι τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λήξη της διετούς θητείας μετά από αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (Κ.Υ.Σ.Ε.Α.)».
Σημειώνεται ότι ο Σταμάτης Ράπτης ανέλαβε τα ηνία του Λιμενικού Σώματος το Φεβρουάριο του 2016,  ενώ το Φεβρουάριο του 2018 μετά το τέλος της διετούς θητείας του, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παράταση της για ένα ακόμη χρόνο. Ετσι ο Σταμάτης Ράπτης συμπεριλαμβάνεται πλέον στη μικρή λίστα με τους αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος που έχουν θητεία περισσότερο από τρία χρόνια, καθώς οι περισσότεροι με την ολοκλήρωση των δύο χρόνων της θητείας τους αποστρατεύονται.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου και κατοικεί, είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Ασπροπύργου. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, κεντρικός λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, διοικητής Επισκευαστικής Βάσης Λ.Σ., διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου. Επίσης έχει υπηρετήσει σε διευθύνσεις του υπουργείου Ναυτιλίας σε υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο Λιμεναρχείο Τήνου καθώς και ως κυβερνήτης του Περιπολικού Πλοίου Λ.Σ. 020. Με την προαγωγή του, το 2014, στον βαθμό του υποναύαρχου ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Κλάδου Ελέγχου Πλοίων και το 2015 διευθυντή Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.