ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Πέραμα!

ΓΡ.ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

11/12/2018

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ” Ν.Π. 11593, κατά την είσοδό του στο λιμάνι Περάματος, προερχόμενο από λιμένα Παλουκιών Σαλαμίνας, προσέκρουσε με το δεξιό πρωραίο τμήμα του, στην πρυμναία δεξιά πλευρά του Ε/Γ-Ο/Γ “WORLD CHAMPION JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην επισκευαστική ζώνη Περάματος.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, στο “WORLD CHAMPION JET” και μικρές εκδορές στο δεξιό πρωραίο τμήμα του “ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ”.
Το εν λόγω πλοίο προσδέθηκε με ασφάλεια στον λιμένα, όπου αποβιβάστηκαν οι 98 επιβάτες, τα 06 μέλη πληρώματος, τα 50 οχήματα και τα 17 δίκυκλα που μετέφερε, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση. 
Σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου του “ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ” κατά την προσέγγιση του στο λιμάνι Περάματος, τα συστήματα διεύθυνσης του πλοίου τέθηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο “WORLD CHAMPION JET”.
Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης.