ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η έκδοση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων του αξέχαστου Ζακ Κωστόπουλου, σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, που καταδεικνύει ότι ο θάνατός του επήλθε μισή ώρα μετά το πρώτο λιντσάρισμα που δέχτηκε on camera από δύο πολίτες, το οποίο ακολούθησε δεύτερο λιντσάρισμα του από αστυνομικές δυνάμεις,  σηματοδοτεί τη θορυβώδη κατάρρευση της αφήγησης των κάθε είδους απολογητών του νεοφασισμού, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δήθεν θανατώθηκε στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας αυτών που τον οδήγησαν στο θάνατο.


Επισημαίνουμε ότι για εμάς, ακόμα και με αντίθετα αποτελέσματα, θα ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να διαγραφούν οι ταυτότητες του Ζακ (ΛΟΑΤΚΙΑ+, φτωχός, οροθετικός, ακτιβιστής, drag queen) από το πλαίσιο της θανάτωσής του, και να του καταλογιστεί οποιαδήποτε υπαιτιότητα για το αποτρόπαιο τέλος του. Ειδικά τώρα όμως που, ακόμα και για τους υποστηρικτές των βασανιστών του, έπεσε και η τελευταία μάσκα προσχημάτων, αναμένουμε για πολλοστή φορά από τη δικαστική λειτουργία να εντοπίσει άμεσα και να τιμωρήσει τα όσα φρικαλέα διαπράχθηκαν σε βάρος του Ζακ.

Απαιτούμε επίσης από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις αναλυτικές έρευνες για τις πράξεις και παραλείψεις των παρόντων αστυνομικών, που βιαιοπράγησαν πάνω στο ημιθανή ή ήδη νεκρό Ζακ, ζητάμε να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα, καθώς και την έμπρακτη απόδοση ποινικών και διοικητικών ευθυνών σε βάρος τους.

Απαιτούμε από την ελληνική αστυνομία να σταματήσει να συγκαλύπτει το έγκλημα σε βάρος του Ζακ!


Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

20/11/2018