ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων»!

ΠΕΜΕΝ             ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ           ΠΕΕΜΑΓΕΝ            ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία 
από 00:01 έως 24:00 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
===================================================================================
Απεργιακή Συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ
στον Πειραιά στις 10:30 στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, Συνταξιούχοι, σπουδαστές,


Με αποφασιστικότητα στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη, βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες ενάντια στη μοιρολατρία, στις νέες αυταπάτες, να δώσουμε την δική μας απάντηση, ότι η καλυτέρευση της ζωής του εργάτη, δεν μπορεί να συνυπάρχει με τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων»!

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους.
Η κυβέρνηση με την κατάθεση του προσχέδιου του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαιώνει την ταξική – αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει και την επόμενη χρονιά. 
Προβλέπεται πλεόνασμα 1 δις ευρώ που και αυτό θα προέλθει από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με την αύξηση των έμμεσων φόρων στα 35,5 διςευρώ, με το πετσόκομμα δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, με τη μόνιμη υποχρηματοδότηση σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό, υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού.
Την ίδια περίοδο πάνω από 4 δις € ετησίως είναι οι δαπάνες για το ΝΑΤΟ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να αποτελεί το καλύτερο σημαιοφόρο των αμερικανοΝΑΤΟικών  ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή με σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς.
Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,
Με μαχητικότητα και αγωνιστική αισιοδοξία, να συμβάλουμε για μαζικό απεργιακό μέτωπο στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη, να αναπτύξουμε την ταξική πάλη σε κάθε καράβι, απομονώνουμε τους εκπροσώπους  του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, ενισχύουμε τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, διεκδικούμε:
· Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
· Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
· Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
· Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απεργιακή Προσυγκέντρωση Τετάρτη 28 Νοέμβρη 
στις 05:30 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
2Νοέμβρη 2018