ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Τον «ήρωα του Αιγαίου» αποχαιρέτησαν εκατοντάδες πολίτες στη Μυτιλήνη!

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ~αναδημοσίευση
www.lesvosnewsnet.gr~αναδημοσίευση
Στο σκάφος του, το πανθομολογούμενα θρυλικό πια ΠΛΣ 602 με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες στη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, καταπώς του άξιζε, τον κυβερνήτη του σκάφους Υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο. 

Το σύνολο των ανδρών του Σώματος στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες των ξένων ευρωπαϊκών δυνάμεων της Frontex από τα σκάφη τους, τα σκάφη όλα στο λιμάνι ακόμα και αυτά του πολεμικού και του εμπορικού ναυτικού με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς απέδιδαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Αυτού που όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από όλους απέδωσε την εικόνα της Ελλάδας που μάχεται και νικά στη διάρκεια της κρίσης. Του υποπλοιάρχου κυριάκου Παπαδόπουλου που έφυγε ξαφνικά στα 44 του χρόνια χθες τα χαράματα.

Παρούσα στην τελετή που ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και τον εθνικό ύμνο από όλους τους παρευρισκόμενους η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Αλλά και η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην οποία αποδόθηκαν επίσης τιμές.

Από τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού η σορός του υποπλοιάρχου οδηγήθηκε στο ναό του Αγίου θεράποντα όπου και στις 4,30 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία. Μοτοσυκλέτες Harley Davison με τους αναβάτες τους (o Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davison στη Μυτιλήνη) συνόδευσαν, πορευόμενοι στο ναό, το φίλο τους.
Με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα με τα πληρώματα των σκαφών μίλησαν επί μακρός ο αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Δηλώσεις
Αποχωρόντας από τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Ο Υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το λιμενικό σώμα στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Ο Υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος έδειξε σε όλη την Ευρώπη πώς η Ελληνική πολιτεία, πώς οι Έλληνες λιμενικοί μπορούν να σώζουν ζωές και να περισώζουν και την ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια σε αυτό το πολύ δύσκολο πρόβλημα. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή να αποχαιρετούμε ένα τέτοιο άνθρωπο, είναι δύσκολη στιγμή γιατί γνωρίζουμε ότι αφήνει πίσω του δυο μικρά παιδιά και μια σύζυγο. Θα δυσκολευτούνε πάρα πολύ. Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο και να πούμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην ξεχασθεί το παράδειγμά του και φυσικά να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την οικογένειά του».

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας δήλωσε: «Εδώ στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο σκάφος του λιμενικού σώματος το 602 που με αυτό το πιο μεγάλο διάστημα ανέπτυξε την πολύ σπουδαία δραστηριότητά του ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, υποκλινόμαστε, τιμάμε τη μνήμη του και σε λίγη ώρα θα τον αποχαιρετήσουμε. Τον αποχαιρετά η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι δικοί του, το λιμενικο σώμα, η Μυτιλήνη, η Λέσβος, το Αιγαίο ολόκληρο, η Ελλάδα ολόκληρη,. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, πολύ σωστά έχει ειπωθεί, είναι και θα  πρέπει να είναι και έτσι πρέπει να το πούμε όλοι, το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτός που μπόρεσε να μας δώσει και με τον επαγγελματισμό του και με τη δημοκρατική νομιμότητα και με τον ανθρωπισμό του εκείνα τα εργαλεία για να ζήσουμε και ως λαός και ως χώρα. Μας έχει διδάξει πολλά, τον ευγνωμονούμε και τον ευχαριστούμε και η οδύνη μας συμπαραστέκεται στην οδύνη της οικογένειάς του και του σώματος. Τιμάμε τη μνήμη του και θα την τιμάμε πάντα.».

Τέλος ο παρών στην τελετή βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης δήλωσε: «Η απώλεια του Κυριάκου που από πάντα γνώριζα και πάντα γέμιζε ως πολίτης καταρχήν τη πόλη, αλλά και του ανδρός του λιμενικού σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου που με το όνομά του ταυτίζονται όλοι οι συνάδελφοί του για την αυταπάρνηση και το ήθος του έλληνα λιμενικού, είναι μια απώλεια μεγάλη. Καταρχήν για την οιογένεια του αλλά και για το λιμενικό σώμα και φυσικά για την κοινωνία.  Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την αγάπη μου στα παιδιά του και  σε όσους πονούν αυτή τη στιγμή».

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ