ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΠΕΑΛΣ: Γι΄ άλλη μια φορά εκφράζουμε τη λύπη μας για τα θύματα αυτής της τραγωδίας και σε οτι μας αφορά την ικανοποίησή μας στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στα στελέχη που συμμετείχαν στην διάσωση εκατοντάδων συνανθρώπων μας και συγχαίρουμε όλους όσους εθελοντικά συμμετείχαν στην από θαλάσσης αντιμετώπιση της τραγωδίας!



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/100/18

Ως ΠΕΑΛΣ, εκπροσωπώντας τους Αξιωματικούς Λ.Σ. κι έχοντας την ευθύνη των υφισταμένων μας στελεχών Λ.Σ., αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε όχι γιατί πιστεύουμε ότι η αυταρέσκεια και η έλλειψη ταπεινότητας και σεμνότητας αποτελούν χαρακτηριστικά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά για να προλάβουμε όσους με λόγο και πράξη επιχειρούν να προσδώσουν στα στελέχη τα εν λόγω χαρακτηριστικά υπό το βλέμμα του συνόλου της κοινωνίας.

Κανένας δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα στελέχη Λ.Σ. τα οποία συνέδραμαν στην διάσωση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, μια εθνική τραγωδία, έπραξαν το καθήκον τους, επιχειρώντας με τα διατιθέμενα από την πολιτεία επιχειρησιακά μέσα, όπως έπραξαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και συμπολίτες μας με ιδιωτικά σκάφη, αλιευτικά, επαγγελματικά κλπ., τους οποίους επ' ευκαιρία συγχαίρουμε. Η ΠΕΑΛΣ, εξάλλου, από την πρώτη στιγμή, συνεχάρη επανειλημμένως τους συναδέλφους και θα το ξαναπράξει με τρόπο και τη στιγμή που θα αρμόζει.

Όμως, δεν είναι δυνατόν, εν μέσω αυτής της εθνικής τραγωδίας, με τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών, με τόσο μεγάλο αριθμό τραυματιών, με τόσο μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που είδαν το βιος τους να γίνεται στάχτη και προτού ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες και απαραίτητες διαδικασίες διερεύνησης που απαιτούνται σε ένα τέτοιο τραγικό συμβάν, να συναινέσουμε, ιδιαίτερα αυτή την  χρονική στιγμή, με την πρόταση έτερου συνδικαλιστικού φορέα του Λ.Σ. για την απονομή Μεταλλίου Εξόχου Πράξεως στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κυρίως γιατί θεωρούμε ότι αφενός η εν λόγω πρόταση  θα μπορούσε να εκληφθεί ως διακριτική μεταχείριση σε βάρος των στελεχών του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλων όσων συμπολιτών μας συμμετείχαν και αφετέρου σε μια τέτοια εθνική τραγωδία απαιτούνται κατά την άποψή μας, την κατάλληλη στιγμή, συλλογικές αποφάσεις - προτάσεις μετά από διαλογική συζήτηση.
Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη λύπη μας για τα θύματα αυτής της τραγωδίας και την ικανοποίησή μας στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στα στελέχη που συμμετείχαν στην διάσωση εκατοντάδων συνανθρώπων μας.
Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ