ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

...Άνανδρη επίθεση σε συνδικαλιστή!

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ                                   
           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
14-08-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα σωματεία μας καταδικάζουν την άνανδρη επίθεση που έγινε από τον επόπτη της εταιρίας DPORT Παπαδόγγονα Βασίλη στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκο Μπεκρή. 
Ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεκδίκησης από το σωματείο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, η εργοδοσία κινητοποιεί τους μηχανισμούς της. Στα πλαίσια αυτά στήνει εργοδοτικό σωματείο και χρησιμοποιεί τους μπράβους της.
Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους, έχουν δώσει από την ίδρυση του μια σειρά αγώνες με σκοπό την διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και μια σειρά δικαίων αιτημάτων που έχουν στο κάτεργο της COSCO.  
Τα σωματεία μας από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες τις COSCO μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά έδειξαν ότι θα είναι στο πλευρό των διεκδικήσεων τους.
Τα σωματεία μας έχουν δεχτεί στο παρελθόν αντίστοιχες επιθέσεις και γνωρίζουμε όπως και η εργοδοσία το γνωρίζει, ότι τίποτα δεν μπορεί να φρενάρει την δράση ενός ταξικού σωματείου, με τους εργαζόμενους μέλη του συσπειρωμένους γύρω από δίκαια αιτήματα σαν αυτά που έχουν οι συνάδελφοι του ΕΝΕΔΕΠ και το έχουν αποδείξει σε κάθε ευκαιρία.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι, απαντάμε με οργάνωση και αγώνα.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!





ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ