ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Οινουσσών Χίου

Γραφείο Τύπου και ΜΜΕ
18 Αυγούστου 2018
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό και την περισυλλογή από το Α/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ'' Ν. Χίου 525 μίας 24χρονης (σε πλωτή σχεδία - λάμπα ρομπότ), στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Οινουσσών.
Σύμφωνα με δήλωση της ανωτέρω, επέβαινε μαζί με τον 68χρονο πατέρα της, τον 22χρονο αδερφό της και έναν 59χρονο, (σύνολο τέσσερις -04- επιβαίνοντες) στο Α/Κ ''ΑΣΠΑΣΙΑ'' Λ. Χίου 3068, το οποίο μετά τον απόπλου του από το λιμένα Χίου με κατεύθυνση το λιμένα Οινουσσών, μεσημβρινές ώρες χθες, παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. 
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των τριών (03) αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο 59χρονος, ενώ πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από το ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ'' και περισυνελέγη από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η σορός του 68χρονου.
Στις έρευνες συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο Π.Ν., πλήθος ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών, καθώς και επαγγελματίας δύτης. Παράλληλα, απογειώθηκαν αεροσκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ελικόπτερα SUPER PUMA της Π.Α. και ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Οι δύο (02) διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ομοίως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι έρευνες προς εντοπισμό του 22χρονου συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.