ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ένωση Προσωπικού ΛΣ Αττικής Πειραιά και Νησιών

Πειραιάς, 09-08-2018
Αρ.Πρωτ.: 46 / 2018
Προς την Α.Ε  τον  Πρόεδρο της Ελληνικής
Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

Κοινοποίηση : Πρωθυπουργό Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Τσίπρα Αλέξιο

ΘΕΜΑ: "Μετάλλιο εξόχου πράξεως για τα στελέχη του Λ.Σ -ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης στην Ανατολική Αττική''

Εξοχώτατε  κ. Πρόεδρε ,

Σε μια,  κατά κοινή ομολογία,  δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο όπου μετράμε ακόμα  τις  πληγές μας  από τις φονικές  πυρκαγιές στην Ανατολική  Αττική, κρίνεται  απαραίτητο  να επαναπλαισιώσουμε το σύνολο των παρεμβάσεών μας.
Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της καταστροφής δεδομένου ότι οι συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας, ένστολοι, από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, έδωσαν την ικμάδα των δυνάμεων τους για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας, αισθανόμαστε την ανάγκη νηφάλια να διαπιστώσουμε τούτο.
Στην κρίσιμη εκείνη καμπή όλοι δώσαμε μια Τιτάνια μάχη, μάχη για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, μάχη αξιοπρέπειας και ήθους, μάχη θυσιαστικής προσφοράς.
Και είμαστε περήφανοι για αυτό, παρά την οδύνη από την απώλεια ανθρώπων. Η σκέψη μας, η καρδιά μας, το είναι μας, βρίσκεται σε αυτές τις ψυχές. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
Στη μάχη αυτή δοκιμάστηκαν εμπειρίες και αντοχές, σε καμία όμως περίπτωση και σας διαβεβαιώνουμε για αυτό, δεν αποστήκαμε του καθήκοντος.
Εμείς όμως σαν Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής θέλουμε να εστιάσουμε  στους συναδέλφους Λιμενικούς  που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ραφήνα, τόσο με δυνάμεις κυρίως του οικείου Λιμεναρχείου αλλά  και με την συνδρομή Πλωτών μέσων της Πρώτης Περιφέρειας Λ.Σ , στελεχών της Μ.Υ.Α. , αλλά και δυνάμεων από τις όμορες Λιμενικές Αρχές και αποδεδειγμένα κατάφεραν να διασώσουν πάνω από 700 συμπολίτες μας με αδιαμφισβήτητο επαγγελματισμό, ανδρεία, αυταπάρνηση και αυτοθυσία ,ενώ παράλληλα έδιναν κουράγιο αποτρέποντας  κινήσεις πανικού από τους δοκιμαζομένους συμπολίτες μας, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες  κατά την επιβίβαση τους σε πλωτά μέσα με αποτέλεσμα την ασφαλή και ομαλή αποβίβαση τους στο λιμένα της Ραφήνας.
    Πρόκειται κατά την γνώμη μας  για μια σειρά εξαίρετων  πράξεων που επάξια επαλήθευσαν την προσφορά του Λιμενικού Σώματος  στην προστασία της ανθρώπινης ζωής .
Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι συνάδελφοι μας αναγνωρίστηκαν με θετικό πρόσημο και  όχι μόνο  σε Εθνικό επίπεδο και χαίρουν  ανάλογης κοινωνικής  εκτίμησης.
  Για τους λόγους αυτούς  θεωρούμε ότι η Πολιτεία οφείλει  να αναγνωρίσει τιμώντας όλα  τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στις ανωτέρω επιχειρήσεις με την απονομή  του  μεταλλίου εξόχου πράξεως  ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους.