ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΠΕΑΛΣ: Με λογική το «παράλογο» ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση των μεταθέσεων και συνεχίζουμε με τη Β΄ φάση …

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 at 22:24


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/86/18

ΠΡΟΣ: 
- ΜΕΛΗ ΠΕΑΛΣ 
- ΜΜΕ 

ΚΟΙΝ.:
- Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 
κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
- Τομεάρχες Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ – ΚΚΕ – ΑΝΕΛ
- Υφυπουργό ΥΝΑΝΠ 
κ. Σαντορινιό Νεκτάριο
- Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ
κ. Τεμπονέρα Διονύση
- Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτη
- Πρόεδρο Συμβουλίου Τοποθετήσεων Μεταθέσεων
Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο
-ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΚ Δ΄
- ΠΟΕΠΛΣ

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Α΄ σταδίου των εργασιών του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους 2018 και την συνέχισή τους, τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τη Β΄ φάση, αφού τα στελέχη ΛΣ λάβουν γνώση των πινάκων που περιέχουν τις προς πλήρωση κενές θέσεις, προκειμένου δηλώσουν τρεις από αυτές, υπενθυμίζουμε:

Δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες και τα «παχιά λόγια», κληθήκαμε τελικά να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που λειτούργησε συνδυάζοντας το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μεταθέσεων (π.δ. 33) με το νέο πλαίσιο τοποθετήσεων μεταθέσεων που αναφέρεται στον ν. 4504/2017, αν και εκκρεμούν τα σχετικά π.δ. εφαρμογής του αλλά και η αποκατάσταση των οργανικών θέσεων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κι η αναγκαιότητα επανεξέτασης της κατανομής προσωπικού (κανονισμός 78/2014 και 79/2014).

Πέραν των ανωτέρω, κληθήκαμε να πάρουμε αποφάσεις συνδυάζοντας τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, τις ανάγκες της υπηρεσίας, τις ανάγκες των στελεχών σε υπηρεσιακό, οικογενειακό αλλά και οικονομικό επίπεδο, τα αποτελέσματα της διαχρονικής μη τήρησης του π.δ. μεταθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, την καταστρατήγηση της δομής βάσει της οποίας αυτό δημιουργήθηκε, την υπονόμευσή του εκ των έσω και τη μείωση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Καλλικράτη.

Τονίζουμε δε ότι η ΠΕΑΛΣ αποτέλεσε τη μοναδική φωνή στο Λ.Σ. που με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών πριν από περίπου τρία χρόνια τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου των τοποθετήσεων – μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι αρκούσε η στοχευμένη τροποποίηση του π.δ. 33 και μόνο.

Δυστυχώς η προσπάθεια μας έπεσε στο κενό, το π.δ. κρίθηκε ανεπαρκές και άδικο αν και επί τρία συνεχή έτη τα στελέχη μετατίθενται με αυτό, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα επεξεργάζονταν τις διατάξεις που συμπεριελήφθησαν παρά την αντίρρηση μας στο ν. 4504/17. Οξύμωρο δε είναι και ότι για την εφαρμογή αυτού απαιτείται έκδοση π.δ., το οποίο ούτε αυτό μέχρι σήμερα έχει προωθηθεί και για το οποίο έχουμε επίσης θέσει και πάλι μόνο εμείς τις αντιρρήσεις μας.

Η ΠΕΑΛΣ παρά τις ως άνω δυσκολίες και αντιφάσεις, συμμετείχε «αναγκαστικά» εκ της διαδικασίας στις εργασίες του Συμβουλίου με το παραπάνω πλαίσιο διαδικασιών,  με μοναδικό γνώμονα την ικανοποίηση όσο το δυνατόν των αναγκών των στελεχών σε υπηρεσιακό, οικονομικό και οικογενειακό επίπεδο – όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον – καθώς και  των αυστηρά υπηρεσιακών αναγκών και της αρχής κατανομής του προσωπικού Λ.Σ. ανά υπηρεσία κατ’ αναλογία της πραγματικής δύναμης του Λ.Σ. και κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το αποτέλεσμα των εργασιών του Συμβουλίου Τοποθετήσεων να λειτουργεί επ΄ ωφελεία των στελεχών όλων των βαθμίδων, αποκλείοντας όλους όσους λειτουργούν με παρελθοντικές πολιτικές και συνδικαλιστικές λογικές.

Κλείνοντας, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε αφενός ότι και πάλι δικαιωνόμαστε για όσα μόνο εμείς είχαμε επισημάνει τρία χρόνια που οι σχετικές διατάξεις ήταν υπό επεξεργασία και αφετέρου προς κάθε κατεύθυνση ότι η ιστορία και το μέλλον τελικά πάντα αποδίδουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»...

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ    Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ