ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Λιμεναρχείο Σύρου:Ενημερώθηκαν και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών!

ΠΕΑΛΣ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 at 10:06
www.cyclades24.gr-αναδημοσίευση
Το να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών είναι κάτι από αυτά τα μικρά πράγματα που μπορεί να κάνει και να χαρίσει ζωή. Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα εκδηλώνουν κάποιον καρκίνο στο αίμα τους περίπου 5.000 άνθρωποι -μεταξύ τους και παιδιά, καθώς η λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία.
Για τους περισσότερους ασθενείς η μόνη ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, δηλαδή εμείς.

Οι Λιμενικοί με αυτοθυσία καθημερινά σώζουν ζωές στη θάλασσα. Μπορούν όμως να σώσουν και ζωές χαρίζοντας λίγα γι’ αυτούς αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, αλλά πολλά και σωτήρια για κάποιον συνάνθρωπό τους.

Με αυτές τις σκέψεις ο Λιμενάρχης Σύρου, Πλωτάρχης Βαμβακούσης Ιωάννης και οι Λιμενικοί σε συνεργασία με τη δράση Η Σύρος Αγκαλιάζει το ΟΡΑΜΑ Ελπίδας, η οποία εκπροσωπεί το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, στην Σύρο διοργάνωσαν εκδήλωση-ενημέρωση στο Λιμεναρχείο Σύρου.

Οι Λιμενικοί ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα δωρεάς μυελού των οστών από τον Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο, Αλτουβά Γεώργιο.
Εάν και εσείς θέλετε να γίνετε «Κρίκοι στην αλυσίδα της ζωής» μπορείτε να ενημερωθείτε και να κάνετε την εγγραφή σας ,στα μικροβιολογικά εργαστήρια των συνεργαζόμενων με τη δράση μικροβιολόγων κ.κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΟΥΒΑΣ στην πλ. Ηρώων κτήριο ΔΟΥ Σύρου και Τζανίνη-Τρίτζαλη Κατερίνα στην οδό Νεωρίου στην Ερμούπο