ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Δύο τραυματίες από προσάραξη σκάφους στη Σίκινο...

H Εφημερίδα των Συντακτών-Αναδημοσίευση

limeniko.jpg

ΕΚΑΒEUROKINISSI
Ένας άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν το τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα 9 άτομα, προσάραξε έξω από το λιμάνι της Σικίνου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου και στην περιοχή έφτασε το αλιευτικό σκάφος «Ταξιάρχης» το οποίο και ενημέρωσε ότι το επιβατηγό-τουριστικό σκάφος «Ματινάκι» έχει προσαράξει, περίπου 500 μέτρα έξω από το λιμάνι της Σίκινου.
Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος απέπλευσαν για το σημείο το επιβατηγό-τουριστικό σκάφος «Στέλιος» στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Λιμεναρχείου Ίου καθώς και το ταχύπλοο σκάφος «Σαφάρι».
Από την προσάραξη διαπιστώθηκε ότι από τα 11 άτομα που επέβαιναν στο «Ματινάκι» τραυματίστηκαν δύο τουρίστες από τις ΗΠΑ, ένας 66χρονος και μία 51χρονη, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ίου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο  του ΕΚΑΒ στο Αγροτικό Ιατρείο Σίκινου όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.