ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

"Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ με την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος, την απόδοση των ευθυνών"...


ΠΕΜΕΝ                                                                  ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ         
Προς:
· Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή
· ΥΝΑ/Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας κ.Ισαάκογλου
· Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά
· ΠΝΟ
· ΜΜΕ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


3 Μάη 2018 

          Επανερχόμαστε με αφορμή την καταγγελία μας για το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «CHAMPION JET της ναυτιλιακής εταιρείας «SEA JETS N.Eκαι τον τραυματισμό των δύο ναυτεργατών από έκρηξη στο αριστερό μηχανοστάσιο, οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα πληρώματος (crew list) του πλοίου, αλλά σε άλλο πλοίο της εταιρείας το Ε/Γ- Ο/Γ «MEGA JET».

          Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο έγινε μία ώρα μετά τον απόπλου από τον Πειραιά όπου εκτελούσε το πρώτο προγραμματισμένο δρομολόγιο μετά την επισκευή και επιθεώρηση του.
Προκύπτουν σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων, για την σύνθεση του πλοίου, τον πραγματικό αριθμό των εργαζομένων που ήταν στο πλοίο κατά την επιθεώρηση και στο δρομολόγιο, η έκδοση των  αποδεικτικών επιθεώρησης και των ελέγχων.
          Καθιστούμε υπεύθυνους και ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, την κυβέρνηση, τον υπουργό ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του, που συνεχίζουν όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να υπονομεύουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενισχύοντας τις συνθήκες γαλέρας στα πλοία για να υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
          Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ με την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος, την απόδοση των ευθυνών,  την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας.  

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»