ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

"ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ"!


ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΕΛΕΧΗ 
ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
 & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                            Μακεδονία,  14 - 05 - 2018
                                                                                         Προς:

                                                                 - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ / ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ
                                                                                      κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΕΞΙΟ

                                                                        - ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                                                                          κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ
                                                                       - ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
                                                                          κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
                                                                                    - ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
                                                                              κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
                                                                            -  ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Κ.Ε.
                                                                                      κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
                                                                                    - ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝ.ΕΛ.
                                                                                      κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
                                                                                    - ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
                                                                                      κ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
                                                                                          Κοινοποίηση:

                                                                                    - ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                                                                                       κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ

                                                                                    - ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
                                                                                    - Μ.Μ.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ (Εφημερίδες - ρ/δ)

Θέμα: « Περικοπές Μισθών – Συντάξεων και Επικουρικών Ταμείων  - Προτάσεις
              για το μεταναστευτικό 

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, αξιότιμοι πρόεδροι των κομμάτων, σας γνωρίζουμε ότι οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τα εν ενεργεία στελέχη αυτών, εδώ και οκτώ (8) χρόνια βιώνουμε τις χειρότερες μέρες της ζωής μας, γιατί στοχοποιηθήκαμε περισσότερο απ’ όλους τους κλάδους του Δημοσίου, αφού δεχθήκαμε έντεκα  (11) φορές περικοπές. Οι περικοπές στην κύρια σύνταξη έχουν φθάσει μέχρι 67% και στα ταμεία 73% μετά από το P.S.I. που πάρθηκαν τα αποθέματα από τα ταμεία που ήταν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα λάθη που είχαν γίνει κατά καιρούς από την κυβέρνηση ήταν κακουργηματικά. Τα αποθέματα τα εκμεταλλευόταν η Τράπεζα Ελλάδος χωρίς κανένα επιτόκιο για να ενισχυθούν τα ταμεία όταν μάλιστα το επιτόκιο ήταν 25% και 28% και όχι μόνο αυτό, παίχτηκαν και στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος του αρχικού κεφαλαίου χωρίς καν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν.
   Όλα αυτά γινόντουσαν κάτω από την ασυλία που είχαν οι Βουλευτές και οι Τραπεζίτες με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτυ με τα λεφτά των εργαζομένων, χορηγώντας μεγάλα δάνεια σε ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν και μάλιστα, αγύριστα σε πολλές περιπτώσεις.
       Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου παρόλο που έχουμε δικαιωθεί από τα Ανώτατα Δικαστήρια για τις περικοπές των μισθών & συντάξεων δεν βλέπουμε την Κυβέρνηση να συμμορφώνεται με την δικαιοσύνη και να να μην εκτελεί τις αποφάσεις της, πράγμα το οποίο δείχνει ότι δεν λειτουργεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα στην Χώρα μας, και όχι μόνο δεν μας επιστρέφονται χρήματα αλλά δυστυχώς βλέπουμε πως οι περικοπές συνεχίζονται, με αποκορύφωμα τελευταία οι ένστολοι να ενταχθούν από 01-01-2017 στο ενιαίο μισθολόγιο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς, ενώ από 01-01-2019 έρχονται νέες περικοπές συντάξεων των αποστράτων σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον Νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος προβλέπει εναπυπολογισμό όλων των συντάξεων με μειώσεις  από 18 έως 24%, με την αδικία κατάφορη απέναντι στους ένστολους, γιατί ο Νόμος αυτός εξαιρεί μόνον τους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος και τους υπαλλήλους της Βουλής,……. γι’ αυτό και ζητάμε από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου ώστε να αποφευχθεί η εκ νέου καρατόμηση των συντάξεων των ενστόλων.   
Κύριοι, οι στρατιωτικοί και τα σώματα Ασφαλείας δεν είχαν το προνόμιο όπως οι άλλοι κλάδοι του Δημοσίου να κάνουν δεύτερη δουλειά και να έχουν έξτρα οικονομικούς πόρους. Ο μισθός και η σύνταξη που παίρνουν τα στελέχη αυτά είναι όλοι οι πόροι τους για να ζήσουν την οικογένειά τους.
   Ήταν μεγάλο λάθος που εντάχθηκαν στα μνημόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, παραδίδοντας έτσι την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας στους δανειστές μας, ακόμα και η Αργεντινή από τις χώρες που μπήκαν στα μνημόνια δεν το δέχθηκε αυτό.
   Τα Ειδικά μισθολόγια, με την συμπάθειά μας προς τους άλλους εργαζομένους όπως π.χ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ιατρικού κλάδου κλπ, δεν είναι το ίδιο με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, διότι εμείς φεύγοντας από το σώμα και περνώντας στην αποστρατεία είμαστε τελειωμένοι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας, και αυτό γιατί το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε, είναι η υπεράσπιση της χώρας και η εξυπηρέτηση του πολίτη παρέχοντάς του ασφάλεια, ενώ ο Ιατρός μπορεί να ανοίξει ένα ιατρείο για να συμπληρώσει το εισόδημά του, όπως και ο Δικαστικός αντίστοιχα μπορεί να ανοίξει ένα δικηγορικό γραφείο.
   Κόκκινα Δάνεια: Μετά από τις περικοπές που δεχθήκαμε δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνεια που πήραμε - χωρίς να φταίμε εμείς - από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και από άλλες τράπεζες. Οι ένστολοι εφόσον μια ζωή ήταν σε μεταθέσεις, υπηρετώντας σε διάφορα μέρη της χώρας, όταν βγήκαν  στην αποστρατεία τους πήραν δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για να αγοράσουν σπίτια από 60 έως 120 τμ., βάζοντας το 40% του εισοδήματός τους για την εκπλήρωση των δανείων, ενώ σήμερα με τις περικοπές που έγιναν δεν μπορούν να πληρωθούν τα δάνεια αυτά, ενώ θα μπορούσαν να γίνει μια συνεννόηση με τις τράπεζες και να υπάρξει μια βούληση ώστε αυτά τα δάνεια να κουρευτούν, πράγμα που όχι μόνο αυτό δεν έγινε αλλά βλέπουμε να χάνονται σπίτια στους πλειστηριασμούς και πολλοί απόστρατοι στα τελευταία χρόνια της ζωής τους να μένουν στους δρόμους χωρίς σπίτι και μάλιστα χωρίς να φταίνε οι ίδιοι για το αποτέλεσμα αυτό.     
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στη Θράκη οι τουρκικές τράπεζες δίνουν χαμηλότοκα δάνεια για την αποπληρωμή των δανείων (κόκκινων ή μη) των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, ενώ η πατρίδα μας, μας παραπέμπει στο Νόμο Κατσέλη!! Αναρωτηθείτε που έχουμε φτάσει από τις εξοντωτικές περικοπές γιατί με τα λεφτά που παίρνουμε δεν μπορούμε να ζήσουμε, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας που έχουν πετύχει στα πανεπιστήμια, ενώ πολλοί καταφεύγουν ακόμα και στα κοινωνικά συσσίτια προκειμένου να βρούνε ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Επίσης βλέπουμε αυτοκτονίες σε καθημερινή βάση ακόμα και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και έκνομες παράνομες πράξεις όπως ληστείες από ένστολους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
        Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι οι ένστολοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές μισθών & συντάξεων, γι’ αυτό και όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν φύγει από την Ελλάδα 500.000 χιλιάδες νέοι άνθρωποι προκειμένου αναζητήσουν το μέλλον τους σε μια ξένη χώρα μη αντέχοντας άλλο αυτή την δύσκολη κατάσταση που βλέπουν να βιώνουν καθημερινά οι γονείς τους που, που πολλοί εξ αυτών είναι και παιδιά ένστολων, που καθημερινά πλήττονται από μειώσεις μισθών-συντάξεων & επιβολής φόρων και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι, όχι και να βοηθήσουν και τα παιδιά τους.
   Εν καιρώ κρίσης εάν τυχόν γίνει στην χώρα μας επιστράτευση, που είναι πολύ πιθανόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο μετά και τα τελευταία γεγονότα με τον Τούρκο γείτονά μας, ο οποίος μας προκαλεί συνέχεια, να δούμε τότε ποιοι θα συμπεριληφθούν στην επιστράτευση, όταν οι νέοι είναι στο εξωτερικό όπου για να βρούν δουλειά κάνανε 1-2 χρόνια και είναι πάρα πολύ θυμωμένοι με την πολιτεία και δεν θα έχουν σκοπό να επιστρέψουν πίσω, οπότε οι μόνοι σίγουροι που θα επιστρατευθούν είναι οι απόστρατοι ένστολοι.
   Πρότασή μας, για να μην υπάρξει πρόβλημα σε ενδεχόμενο επιστράτευσης και υπεράσπισης της ασφάλειας της χώρας μας, είναι να παρθούν κάποια μέτρα και μάλιστα άμεσα, όπως σας περιγράφουμε παρακάτω:
    α) Να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ένοπλες δυνάμεις-πολιτικούς-διπλωμάτες- Υπουργοί που χειρίστηκαν εθνικά θέματα)
    β)  Άμεση αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
    γ)  Να ανοιχθεί ένας λογαριασμός στο όνομα των «Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας», όπου όσοι θέλουν να αποποιηθούν την περιουσία τους καθώς και όσοι θέλουν να προσφέρουν στο Στράτευμα να καταβάλουν ότι έχουν ευχαρίστηση στον λογαριασμό αυτό προς ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας.

Μεταναστευτικό:
    Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας μας είναι το μεταναστευτικό που ενώ είναι συνολικό πρόβλημα της Ευρώπης, το πλήγμα το δέχεται περισσότερο αυτή την στιγμή η Ελλάδα και ειδικά τα νησιά μας.
     Όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο σχέδιο προ πολλών ετών, σας θυμίζουμε τα λόγια του Τούρκου Προέδρου Οζάλ, ο οποίος είπε: «δεν χρειάζεται με την Ελλάδα να κάνουμε πόλεμο, θα στείλουμε τρία (3) εκατομμύρια μουσουλμάνους να ισλαμοποιήσουμε την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση την Ευρώπη έτσι ώστε να γίνει το μουσουλμανικό τόξο στην Ευρώπη».
     Αυτό φαίνεται καλύτερα από το γεγονός ότι εκτός από την Συρία που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, από άλλες εβδομήντα (70) μουσουλμανικές χώρες δεχόμαστε παρανόμους μετανάστες μέσω της χώρας μας με προορισμό την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή που κάποια κράτη της Ευρώπης όπως Ουγγαρία, Ρουμανία, Αυστρία και Ιταλία δεν δέχονται ούτε έναν μουσουλμάνο.
      Παρακάτω σας παραθέτουμε μία σειρά από ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, που θα σας παρακαλέσουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας:
  α) Ακύρωση του Νόμου που αναγνωρίζει εξάμηνη Νόμιμη παραμονή σε όποιον εισέρχεται στην Ελλάδα.
  β) Ποινικοποίηση της παράνομης εισόδου σε όλους, εκτός από αυτούς που αποδεδειγμένα είναι πρόσφυγες πολέμου και από εκείνους που η ζωή τους κινδυνεύει, αποδεδειγμένα στην Τουρκία.
  γ) Ενεργοποίηση των Κέντρων κράτησης και ταχύτατη επαναπροώθηση παρανόμων μεταναστών στην χώρα τους.
    δ) Να ναυλωθούν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα πλοία τα οποία να βρίσκονται αγκυροβολημένα στα νησιά εισόδου των μεταναστών και πάνω σ΄αυτά να γίνεται η διαλογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελλάδας και της Ευρώπης, ώστε μετά την διαλογή και όσοι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα ασύλου να επαναπροωθούνται   άμεσα στην πατρίδα τους, χωρίς καν να πατούν το πόδι τους πάνω σε ελληνικό-ευρωπαϊκό έδαφος, έτσι ώστε να αποφευχθεί το σχέδιο ισλαμοποίησης της ελλάδας-ευρώπης
    ε) Ας ελπίσουμε ότι όσοι αγαπούν αυτό τον τόπο να προβληματισθούν  και να αντιληφθούν ότι πρέπει να ξανακερδίσουμε την Πατρίδα μας, θα χρειαστεί κόπος αλλά θα το πετύχουμε.

Κύριοι τελειώνοντας θα θέλαμε να στηρίζετε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εμπράκτως για να είναι το φρόνημα των ανδρών ψηλά και να παρακαλέσουμε την Κυβέρνηση της χώρας μας και τα κόμματα που απαρτίζουν την βουλή, αυτά τα δυο σοβαρά θέματα που περιγράψαμε παραπάνω, να τα φέρεται στην βουλή προς συζήτηση ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να δοθεί ένα τέλος σε όλο αυτό το μαρτύριο που ζούμε καθημερινά.

                                                    Με σεβασμό και εκτίμηση 

           ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
                                & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ