ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

Γράφτηκε από
ploia.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στην σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι υποχείρια του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Για άλλη μια φορά έβαλαν πάνω από τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών αυτά του εφοπλιστικού κεφαλαίου με την πλήρη υποταγή τους στην ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική.
Για άλλη μια φορά ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με την αγωνιστική θέληση και βούληση των Ναυτεργατών οι οποίοι σύσσωμοι, μαζικά και αποφασιστικά συμμετείχαν στην διάρκεια της απεργίας και απαίτησαν την συνέχισή της.
Για άλλη μια φορά αποδείχνεται περίτρανα ότι η ηγεσία και η πλειοψηφία της ΠΝΟ είναι ανίκανη να διεκδικήσει λύσεις στα ουσιώδη ναυτεργατικά προβλήματα.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι το εργοδοτικό συνδικαλιστικό κατεστημένο στην ΠΝΟ είναι όχι μόνο τροχοπέδη στην οργάνωση – ανάπτυξη και τον συντονισμό των αγώνων αλλά αποτελεί το εργαλείο μέσα από το οποίο οι εφοπλιστές και η εκάστοτε κυβέρνηση υλοποιούν την αντεργατική πολιτική τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία, δεν τοποθετήθηκε κανείς από το μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Παρά ταύτα όμως στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε η πρότασή μας απορρίφθηκε με ψήφους 7 κατά – 5 υπέρ και 1 λευκό.
Προφανώς η παρουσία δεκάδων Ναυτεργατών και απεργών στον χώρο και έξω από την συνεδρίαση τους τρόμαξε και επέλεξαν με την μυστικότητα στους ψήφους τους να συγκαλύψουν την άθλια απεργοσπαστική επιλογή τους.
Όμως δυστυχώς για τους ίδιους, αυτοί που πήραν τον λόγο ήταν αριθμητικά και αυτοί που ψήφισαν την πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ποιοι τάχθηκαν ενάντια στην συνέχιση του αγώνα.
Όσο οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού τόξου και αν βάζουν πλάτη να υλοποιηθεί η κυβερνητική – εφοπλιστική πολιτική, οι Ναυτεργάτες θα ασφυκτιούν, θα προβληματίζονται, θα αναζητούν τρόπους – διεξόδους και μορφές οργάνωσης να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτή την συντονισμένη επίθεση.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει και αυτοτελώς την δράση και τον αγώνα της για τα συσσωρευμένα και οξυμένα Ναυτεργατικά προβλήματα.
Η κυβερνητική πολιτική και το συμπορευόμενο με αυτήν εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά και το εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλιστικό μπλοκ, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν πολύ σύντομα απέναντι στο συνεπές και ταξικό Ναυτεργατικό κίνημα αντιμετωπίζοντας την κατακραυγή της μεγάλης πλειοψηφίας του Ναυτεργατικού μας κόσμου.
Καλούμε τους Ναυτεργάτες να στηρίξουν το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων της ΠΕΝΕΝ, να αγωνιστούν μαζί της για να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε αυτό.
Η ΠΕΝΕΝ θα πρωτοστατήσει και το επόμενο διάστημα για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων των Ναυτεργατών. Στην κατεύθυνση αυτή ξεχωριστός αγωνιστικός σταθμός θα είναι η 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά του 2018.
Κλείνοντας απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό μήνυμα σε όλους τους Ναυτεργάτες που πήραν μέρος στην απεργία, τους καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την συνέχιση των αγώνων.
Πειραιάς 19/4/2018
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ