ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-Αναδημοσίευση

ploia-apergia-630.jpg

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μαΐου καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η έναρξη της απεργίας θα είναι στις 00.01 της Τρίτης και η λήξη στις 24.00 της ίδιας ημέρας.
Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καλεί όλους τους ναυτεργάτες στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων την Πρωτομαγιά στο Πασαλιμάνι στις 9.30 το πρωί.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί για το συνδικαλιστικό κίνημα ένα ξεχωριστό αγωνιστικό ορόσημο που συμβολίζει διαχρονικά την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στις εκμεταλλεύτριες τάξεις, την ανειρήνευτη ταξική πάλη που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την κοινωνική εξέλιξη και πρόοδο, φέρνει στη μνήμη μας εκατομμύρια πρωτοπόρους εργάτες που έπεσαν θύματα των κατασταλτικών μηχανισμών στο καπιταλιστικό σύστημα, στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, για τη χειραφέτησή τους και την απελευθέρωση από τα δεσμά του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Επισημαίνει ότι στον χώρο της ναυτεργασίας εντείνεται η συντονισμένη επίθεση εφοπλιστικού κεφαλαίου και κυβέρνησης έχοντας στο επίκεντρο τα κοινωνικοασφαλιστικά προβλήματα, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, τις ΣΣΕ, την παραπέρα διεύρυνση της μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των ναυτεργατών.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στις 5.30 το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή προσυγκέντρωση ναυτεργατών στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι 132 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγου το 1886, η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας της παγκόσμιας εργατικής τάξης των εργαζομένων, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Οι εργάτες του Σικάγου, της Θεσσαλονίκης του 1936, οι 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, οι χιλιάδες αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα της τάξης τους, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε και προκαλεί την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους, τη μετανάστευση, την προσφυγιά.
Σε αυτούς τους αγώνες οι ναυτεργάτες ήταν στην πρωτοπορία με τη Ναυτεργατική Ένωση Ελλάδας και στη συνέχεια με τη θρυλική Ομοσπονδία Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων (ΟΕΝΟ), που μέσα στη φωτιά του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, κατέκτησε το 1943 την υπογραφή της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης (ν. 3276/1944) από την εξόριστη κυβέρνηση του Καΐρου