ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
peiratikoi@yahoo.gr

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ!

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύρος, 10-04-2018 
Αγαπητοί συνάδελφοι του συνδυασμού «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ», 
Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε την επανεμφάνιση του συνδυασμού σας (δείτε εδώ) στα τεκταινόμενα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων. Οι συνάδελφοι-μέλη της Ένωσής μας, αν μη τι άλλο, έχουν ανάγκη και απαίτηση για ενεργό παρουσία και δράση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να τυγχάνουν επαρκούς και άξιας εκπροσώπησης, καθόσον τα ποικίλα προβλήματα της Ένωσής μας δεν μπορούν να περιμένουν. 


Η επανεμφάνισή σας, έστω και για θέματα τυπικού ενδιαφέροντος, είναι σημαντική διότι γεννάται η προσδοκία το εκδηλούμενο ενδιαφέρον σας να αποκτήσει ουσιώδες υπόβαθρο, ώστε προτάσεις σας προς την κατεύθυνση αυτή να συμβάλλουν στη σύνθεση απόψεων επ ωφελεία των μελών μας. 

Η συνδικαλιστική δράση γίνεται αποτελεσματικότερη και οι δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από πολυσυλλεκτικότητα και σύνθεση απόψεων, ενισχύονται, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων που επιβαρύνουν την εργασιακή υπόσταση των συναδέλφων-μελών των Κυκλάδων. 

Η θέση σας περί απόσπασης του Γεν.Γραμματέα ΔΕΤΣΗ Ι. και Αντιπροέδρου ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κων/νου, της Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων, σε Υπηρεσίες του κέντρου είναι μεν αληθής, πλην όμως σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη δράση και ενδιαφέρον τους για τα δρώμενα της Ένωσής μας. Τα υπόψη μέλη είναι τα πλέον συνεπή στις υποχρεώσεις τους, παρόντα πάντοτε και ανελλιπώς στα Δ.Σ, εν αντιθέσει με μέλη του συνδυασμού σας που σπανίως μας κάνουν την τιμή να παρευρίσκονται, τυγχάνουν επίσης πρωτεργάτες στην αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, που βρήκαν επιτέλους τη λύση τους, με την παρούσα διοίκηση, παρότι μέχρι πρότινος φάνταζαν δαιδαλώδη και δισεπίλυτα. 

Ενδεικτικά σημειώνουμε την εξεύρεση λύσης για τα συμβεβλημένα φαρμακεία, προχωρημένες επαφές για παροχή δωρεάν σίτισης και διαμονής συναδέλφων που υπηρετούν σε νησιά υψηλού κόστους διαβίωσης, υπό μορφή οικονομικής ενίσχυσης από αρμόδιους Ο.Τ.Α (ν. 4483/17), τράπεζα αίματος, ενεργή συμμετοχή της Ένωσής μας στη συζήτηση για το νέο Π.Δ μεταθέσεων με κατάθεση σχετικών προτάσεων, δυστυχώς μόνον από το συνδυασμό «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», πρωτοβουλίες ενίσχυσης των οικονομικών στοιχείων της Ένωσης κ.λ.π. Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη άλλα, θα αναφερθούμε εκτενώς στην επικείμενη, κατά το μήνα Μάιο, Τακτική Γενική Συνέλευση που ομοφώνως αποφασίσαμε στο τελευταίο Δ.Σ που διεξήχθη στη Σύρο. 
=
Η ανακοίνωσή σας περί προνομίων και ιδιοτελούς πρακτικής των ΔΕΤΣΗ Ι. και ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κων/νου, είναι στοχευμένη, μεθοδευμένη, στερείται δε ηθικής υπόστασης, καθόσον συνειδητά αποκρύπτετε τους λόγους που κατέστη αναγκαία η απόσπασή τους και αφορούν αποκλειστικά και μόνον την προσωρινή ανακούφιση τους από σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, τα οποία εσείς γνωρίζετε και επιμελώς αποκρύπτετε, προς τέρψη των σκοπιμοτήτων σας που αποσκοπούν στην αποδόμηση και διαβολή των συναδέλφων. 

Κλείνουμε με την παραίνεση και προσδοκία, όλοι μαζί να συμβάλλουμε, ώστε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, την οποία εμείς θέλουμε να υπηρετούμε χωρίς διαχωρισμούς, συνδικαλιστικούς συνδυασμούς και σχηματισμούς και αλλότριες κατευθύνσεις, να αποτελέσει παράδειγμα και οδηγό όχι μόνο για τη διαφανή και αδιάβλητη εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου του 2016, αλλά και παράδειγμα ήθους και ευπρέπειας.- 

Με εκτίμηση τα Μέλη του Δ.Σ Ε.Π.Λ.Σ Κυκλάδων : 
ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης – Πρόεδρος 
ΔΕΤΣΗΣ Ιωάννης - Γενικός Γραμματέας 
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Κων/νος - Αντιπρόεδρος 
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Χρήστος - Ταμίας