ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πρώτη απάντηση θα είναι η απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά...


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
     27/04/2018
Α.Π.86/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα σωματεία μας  πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Απρίλιου επιτυχημένη στάση εργασίας και κινητοποίηση στο ΥΕΝ για την διεκδίκηση λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας, την εφαρμογή και την κήρυξη ως υποχρεωτικής της συλλογικής  συμβάσης  εργασίας.

Η κινητοποίηση μας αυτή ήταν ενταγμένη στην πρωτοβουλία που πήραμε να καλέσουμε όλα τα συνδικάτα του κλάδου πανελλαδικά να δράσουμε  συντονισμένα για την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να μπει φρένο στα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στον κλάδο .
          Εκατοντάδες συνάδελφοι συμμετείχαν τις τελευταίες 10 μέρες στις συγκεντρώσεις που κάναμε σε όλη την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο πλαίσιο δίωρων στάσεων εργασίας διεκδικώντας να εφαρμόζονται μετρά υγιεινής και ασφάλειας ώστε να πηγαίνουμε για δουλειά και να γυρνάμε ζωντανοί στα σπίτια μας. 
          Η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις μας θορυβήσαν απ’ ότι φαίνεται την εργοδοσία και τους εφοπλιστές και έδωσαν εντολή στα μαντρόσκυλα τους να βγουν μετά από μήνες, από τις τρύπες τους.
Θλιβερή εξαίρεση στην κοινή προσπάθεια του κλάδου αποτέλεσαν μια μερίδα εργαζόμενων στο συνεργείο «ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΕΠΕ»  στο πλοίο  «ΕΛΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» της εταιρίας EUROPEAN PRODUCT CARRIERS ιδιοκτησίας Καρνέζη  στον μώλο της ΔΕΗ.          Συγκεκριμένα την ώρα της προκηρυγμένης εδώ και 15 μέρες στάσης εργασίας των σωματείων μας και την κινητοποίηση που κάναμε στο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, ο εργοδηγός, γνωστό μέλος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και φερόμενος ως πρόεδρος του δουλεμπορικού τους, απειλούσε τους συναδέλφους από το συνεργείο που συμμετείχαν στην στάση εργασίας λέγοντας τους πως όποιος κατεβεί από το καράβι δεν θα ξαναδουλέψει.
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος εργοδηγός είναι φυτευτός από την πλοιοκτήτρια εταιρία που έβαλε όρο στον εργολάβο για να πάρει την δουλειά να αντικαταστήσει τον εργοδηγό που είχε για χρόνια.
          Για την «δουλειά» αυτή επιστράτευσαν και φουσκωτούς που τους είχαν σε εμφανές σημείο πάνω στο πλοίο.
          Από την πλευρά των σωματείων μας αλλά και το σύνολο των εργαζόμενων στην Ναυπηγοεπισκευή θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει όπως σε κάθε προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι τώρα .  
          Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα γιατί εκεί μας οδηγούν η Κυβέρνηση και η Εργοδοσία.
          Πρώτη απάντηση θα είναι η απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ