ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
peiratikoi@yahoo.gr

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Κακουργηματικές διώξεις για Μαρινάκης!

..... και άρση απορρήτου των τηλεφώνων Μαρινάκη και συνεργατών του για το “Noor 1”


www.directnews.gr. 
 ρεποετάζ: Βασίλης Τζήμτσος
αναδημοσίευση


Την άρση του απορρήτου των σταθερών και κινητών τηλεφώνων του Ευάγγελου Μαρινάκη, των στενών συνεργατών του, μέχρι πρότινος διευθύνοντα συμβούλου της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας συμφερόντων του Capital Νικόλαου Συντυχάκη, του φίλου, δικηγόρου του και νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας Marathon Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη, ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, λίγες ώρες πριν την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των τεσσάρων για την υπόθεση του ναρκόπλοιου “Noor 1” το οποίο μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνη.
Η Εισαγγελέας διενεργούσε εδώ και 14 μήνες προκαταρκτική εξέταση με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, με βάση ανώνυμη καταγγελία για την εμπλοκή και άλλων προσώπων στην πολύκροτη υπόθεση του “Noor 1”.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για την υπόθεση Ευθύμιος Γιαννουσάκης, κατέθεσε την κίνηση του τραπεζικού του λογαριασμού “εξτρέ” που περιλαμβάνει εμβάσματα που διακινήθηκαν από τις εταιρείες Capital και Marathon συμφερόντων των Ευάγγελου Μαρινάκη και Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη αντίστοιχα αλλά και το ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.
Για να εξηγήσουν για ποιο λόγο κατέληξαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο λογαριασμό του καταδικασμένου για την υπόθεση Ευθύμιου Γιαννουσάκη, οι παραπάνω είχαν κληθεί από την εισαγγελική λειτουργό να καταθέσουν αρχικά ως μάρτυρες και στη συνέχεια ως ύποπτοι.
Στην εισαγγελέα είχε κληθεί και ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του Ευάγγελου Μαρινάκη, Νικόλαος Συντυχάκης ο οποίος είχε καταληφθεί στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” με μεγάλο χρηματικό ποσό επιστρέφοντας από τα Εμιράτα.
Για τα παραπάνω εμβάσματα είχε ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να διακριβωθούν τυχόν νόμιμες ή παράνομες συναλλαγές των παραπάνω εταιρειών με την εταιρεία του ισοβίτη.
Επίσης, είχαν γίνει έρευνες από την Οικονομική Αστυνομία στα γραφεία της Capital και της Marathon.
Σήμερα, Παρασκευή, η Εισαγγελέας κυρία Τζίβα ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ενώ συνέταξε πόρισμα με τα συμπεράσματα της πολύμηνης έρευνας που οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για: κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των Ευ. Μαρινάκη, Ευ. Μπαϊρακτάρη, Ν. Συντυχάκη και Ηλ. Τσακίρη.
Εκτός από τα παραπάνω αδικήματα που ασκείται δίωξη, ζητείται περαιτέρω έρευνα από το δικαστικό λειτουργό που θα διενεργήσει την Ανάκριση, για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δηλαδή του “ξεπλύματος βρώμικου χρήματος”.
Όμως η δικογραφία που περιλαμβάνει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχει σταλεί ακόμα σε τακτικό ανακριτή.
Η κυρία Τζίβα ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην διενεργηθεί κύρια ανάκριση από τακτικό ανακριτή, αλλά από ειδικό ανακριτή ή από ανακριτή Διαφθοράς λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.
*Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσο
ς