ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Όλοι στο αγωνιστικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη σήμερα 20 Μάρτη στις 06.30 μμ στον Πειραιά!


ΠΕΜΕΝ        ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ        ΠΕΕΜΑΓΕΝ        ΠΕΠΡΝ         ΠΕΣ/ΝΑΤ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 20 Μάρτη 2018 
Ενώ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και εφοπλιστές εντείνουν την επίθεσή τους ενάντια  στους ναυτεργάτες, με  τη κατάθεση στη Βουλή  - χθες - στις 19 Μάρτη  νέου αντεργατικού νομοσχέδιου με τίτλο την «ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (Ευρωπαϊκής Ένωσης) ΕΚ 2015/1794 και άλλες διατάξεις» στο οποίο  περιλαμβάνεται η συμφωνία των «κοινωνικών εταίρων» σε ενωσιακό επίπεδο για ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών,  τα τσιράκια των εφοπλιστών που συγκροτούν την νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ πραγματοποίησαν σήμερα  20 Μάρτη συνάντηση  γνωριμίας με τον γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας…!

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται σειρά αντεργατικών μέτρων  που ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου  για παραπέρα μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών  και μαζικές απολύσεις ναυτεργατών με τη βούλα των εφοπλιστών, του υπουργείου ναυτιλίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού  της ΠΝΟ -  μέσα από το Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού (ΣΕΝ)!...
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται για να καταβληθεί το ετήσιο επίδομα πείνας  600 ευρώ  - που αντιστοιχεί σε 1,24 ευρώ τη μέρα  για τη  σίτιση των φοιτητών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ),  το υπουργείο ναυτιλίας ζητά από τις Ακαδημίες  «πιστοποιητικό καλής επίδοσης» των φοιτητών…!
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ. ΠΕΣ – ΝΑΤ  με τη συμμετοχή ναυτεργατών από τα καράβια  με μαζική παρέμβαση στην ΠΝΟ  ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας για την κλιμάκωση της πάλης του κλάδου των ναυτεργατών με απεργιακές κινητοποιήσεις για τις  ΣΣΕ, τη  κοινωνική ασφάλιση, τις τρομοκρατικές απολύσεις,  την ανεργία,  τις  οργανικές συνθέσεις, τη φοροεπιδρομή,  τους πλειστηριασμούς.
Όλοι  στο αγωνιστικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καραϊσκάκη  σήμερα 20 Μάρτη στις 06.30 μμ στον Πειραιά
Διεκδικούμε:
√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
√ Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€
√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών
 για την εργατική - λαϊκή οικογένεια

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ