ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Νέα έργα οδοποιίας στην περιοχή του Άνω Περάματος!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                
Πειραιάς, 23/2/2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την 8η/2/2018 εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Περάματος για το έργο: "Κατασκευή κόμβου Αγ. Πάντων - Αρεοπόλεως - Ταξιαρχών" στην περιοχή του Άνω Περάματος, προϋπολογισμού 450.000 € από ιδίους πόρους της Περιφέρειας.


Περιλαμβάνει εργασίες εκσκαφών σε βραχώδη εδάφη, καθαιρέσεις διαφόρων κτισμάτων και περιφράξεων σε εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού, κατασκευές ρείθρων και τάφρων από οπλισμένο σκυρόδεμα, κρασπέδων (270 μ.), πλακοστρώσεις πεζοδρομίων (380 τ.μ.), κατασκευή νέων οδοστρωμάτων (2.250 τ.μ.) καθώς και έργα αποχέτευσης.

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης αναφέρθηκε στην έλλειψη βασικών αστικών και συναφών υποδομών στο Άνω Πέραμα και στις δυσκολίες που συνάντησε η εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Η κατασκευή του κόμβου θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνιακές υποδομές της περιοχής βελτιώνοντας την ασφάλεια οδηγών και πεζών και παράλληλα θα επιτρέψει η περιοχή αυτή να αποκτήσει σύγχρονα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων. Η λειτουργική αποκατάσταση του τμήματος του οδικού δικτύου συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και αποτελεί μια ακόμη παρέμβαση της Περιφέρειας σε μια περιοχή του Δήμου Περάματος που ταλανίζεται από την έλλειψη βασικών αστικών υποδομών και δικτύων.

                                                                           Από το Γραφείο Τύπου