ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Εφάπαξ βοήθημα στους απλήρωτους του Mega!

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018


http://zoornalistas.blogspot.gr                            ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ

- από το left.gr

Και τριμερής συνάντηση στο υπ. Εργασίας με τους μετόχους του καναλιού

Kατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων του Mega με τον Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, την Τετάρτη 17/1, διατυπώθηκε η δέσμευση του υπουργείου για άμεση υπογραφή της σχετικής απόφασης για την χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους.. 1.000 ευρώ, σε κάθε εργαζόμενο του Mega.
Παράλληλα, οι 420 εργαζόμενοι του Mega αναμένεται να λάβουν και το επίδομα φερεγγυότητας, αμέσως μετά την κήρυξη πτώχευσης της εταιρείας. Εν τω μεταξύ, το δελτίο που μετέδιδαν οι εργαζόμενοι έχει διακοπεί και αύριο, Παρασκευή, σε νέα συνέλευση, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν την πορεία των κινήσεών τους.
Την ίδια στιγμή, ο Ανδρέας Νεφελούδης συγκάλεσε τριμερή συνάντηση στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν και οι μέτοχοι του Mega, την ερχόμενη Τρίτη, 23/1, προκειμένου να συζητήσουν για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Αν δεν εμφανιστούν θα ενεργοποιηθεί το Σ.ΕΠ.Ε., καθώς με τον τελευταίο νόμο (4488) έχει αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για ζητήματα εργοδοτών που δεν καταβάλλουν δεδουλευμένα. Όπως τόνισε ο γ.γ. του υπουργείου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, «υπάρχει(σ.σ.: στην περίπτωση του Mega) τεράστια βλαπτική μεταβολή διότι έχουμε μη πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών».
Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης με εκπροσώπους των εργαζομένων του Mega, ο Β. Μαρινάκης ανέφερε ότι είναι «παρών» στις εξελίξεις στο κανάλι («το ματς είναι ακόμα στην παράταση, δεν έχει λήξει», η ποδοσφαιρικού τύπου έκφραση που χρησιμοποίησε), χωρίς όμως να κάνει αναφορά στα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους.