ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

"ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ...ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ;;; ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ!!!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
 ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ 

Α.Π. 20/2018 22/1/2018
Προς :
Υπουργό Εργασίας
Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας 
Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ 
Γενικό Χημείο του Κράτους
Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά 
Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2018 με έγγραφό μας με Α.Π. 11/2018 προς : 
Υπουργό Εργασίας 
Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας 
Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ 
Γενικό Χημείο του Κράτους 
Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά 
Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 
Ζητούσαμε να ελεγχθεί επειγόντως το Πλοίο MOBY LOVE , το οποίο βρίσκεται στις Δεξαμενές Βασιλειάδη στον Πειραιά και εκτελεί εκτεταμένες Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες , μέσω πολλών υπεργολαβικών συνεργείων . Στο Πλοίο απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι καθώς και πλήρωμα . Στο Πλοίο υπήρχαν ενδείξεις καθώς και πληροφορίες ότι υπάρχει αμίαντος , υλικό απαγορευμένο και άκρως επικίνδυνο για τη ζωή και την υγεία όσων έρχονται σε επαφή μαζί του .
Την ΤΡΙΤΗ 16/1/2018 το πρωί διενεργήθηκε έλεγχος στο ως άνω Πλοίο από την Μικτή Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ν/ ΖΩΝΗ . Κατά την διάρκεια του ελέγχου ελήφθησαν δείγματα τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στον Δημόκριτο . Την ΠΕΜΠΤΗ 18/1/2018, όπως πληροφορηθήκαμε ο Δημόκριτος απάντησε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας , ότι σε ένα από τα δείγματα εντοπίστηκε αμίαντος. Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018 το πρωί η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας δίνει εντολή να διακοπούν οι εργασίες σε όλο το Πλοίο μέχρι να ελεγχθεί εξονυχιστικά το Πλοίο  και να απομακρυνθεί  από εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργείο όλος ο αμίαντος . Επανέναρξη των εργασιών δεν θα ξαναγίνει , εάν δεν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές ο χώρος και δεν εξασφαλιστεί ότι το Πλοίο είναι πλέον καθαρό από αμίαντο.
Την ίδια μέρα αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας συναντιέται με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό , οι οποίοι μας διαβεβαιώνουν (εξέδωσαν και δελτίο τύπου αργότερα) , ότι οι εργασίες δεν θα συνεχιστούν  εάν το Πλοίο δεν καθαριστεί και ελεγχθεί πλήρως .
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1/2018 πρωί – πρωί κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας , με πολιτική εντολή μεταβαίνει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και δίνει εντολή να ξαναξεκινήσουν οι εργασίες , χωρίς καμμία παραπέρα ενέργεια , παρακάμπτοντας την αρμόδια από τον Νόμο Επιτροπή που είχε δώσει την διακοπή εργασιών .  Να σημειωθεί εδώ ότι πάγιο αίτημά μας προς την σημερινή αλλά και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις , που ποτέ δεν έγινε δεκτό , ήταν και παραμένει η Επιτροπή Ελέγχου της τήρησης των μέτρων  πρόληψης για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους όλο το 24ωρο και Σαββατοκύριακο και όχι μόνο ώρες γραφείου του Δημοσίου , όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Στην προκειμένη περίπτωση και για να μην τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των εκατοντάδων εργαζομένων , το Σαββατοκύριακο  ο μηχανισμός δούλεψε. Αν είναι να ελεγχθούν Εργολάβοι και Εφοπλιστές , που εγκληματούν σε βάρος των εργαζομένων αυτό αποκλείεται .
Για άλλη μία φορά και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όπως άλλωστε και οι προηγούμενες , προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη και τα συμφέροντα Εργολάβων και Εφοπλιστών δεν διστάζουν να βάλουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων από εμάς . Μπροστά στα εκατομμύρια τους  μας θεωρούν αναλώσιμους .
Εμείς από την πρώτη στιγμή όπως και όλους τους προηγούμενους μήνες , ενημερώναμε και τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την Δικαιοσύνη , η οποία λάμπει δια της απουσίας της , ανοίγοντας με την ατιμωρησία τον δρόμο του εγκλήματος .
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους , για το τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή για την οποία μιλάνε  όλα τα αστικά κόμματα , σε συμφωνία με  ΣΕΒ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ . Μια ανάπτυξη που χτίζεται από τα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων μας που αφήνουν πίσω τους οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι , όλων των τελευταίων ετών , μια ανάπτυξη που βάφεται στο αίμα των εργατών , αφού τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς , βαπτίζονται κόστος και είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των Εργοδοτών .
Μόνη απάντηση για ότι τσακίζει την ζωή μας είναι η οργάνωση στα ταξικά Συνδικάτα . Ο ενωμένος ενιαίος σαν τάξη προς τάξη αγώνας μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική .
Αγώνας μέχρι τέλους , μέχρι να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε .

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ