ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Εικαστική παρέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Πειραιάς, 18/12/2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια διαφορετική εικόνα αντικρίζουν οι μικροί ασθενείς, οι συνοδοί και το προσωπικό των Τμημάτων Παιδιατρικής, Παιδοχειρουργικής και Νεογνών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Διάδρομοι, δωμάτια νοσηλείας, γραφεία και εξεταστήρια διακοσμήθηκαν με ζωγραφιές των σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα και την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Νοσοκομείου.
Η παρέμβαση υλοποιήθηκε με τη δωρεάν εργασία των σπουδαστών στης ΑΣΚΤ και τη χορηγία του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού με την οποία αγοράστηκαν τα υλικά ζωγραφικής.
Την Παρασκευή 15/12 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, ο Διοικητικής του Νοσοκομείου Δ. Μπούτος , οι σπουδαστές της ΑΣΚΤ μαζί με τον καθηγητή  Γ. Σκαλτσά περιηγήθηκαν στους χώρους και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις αλλαγές. Οι χώροι πλέον δεν θυμίζουν το ψυχρό και απρόσωπο περιβάλλον των νοσοκομείων αλλά εκπέμπουν  ζεστασιά και οικειότητα κάνοντας την παραμονή στη χώρο πιο φιλική για τα παιδιά.
                                                                            Από το Γραφείο Τύπου