ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Απολογισμός 2017!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ M/S ΚΑΙ Π/Θ 
ΚΟΝΤΙΝΩΝ ΑΠ[ΟΣΤΑΣΕΩΝ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ"
                                                                                           Κέρκυρα 28/12/2017

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Βρισκόμαστε λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, μιας χρονιάς με δυσκολίες και εμπόδια που φεύγει και μιας νέας που έρχεται φέρνοντας νέες προκλήσεις.
     Κάνοντας έναν απολογισμό η δική μας χρονιά σε επίτευξη στόχων ίσως είναι η καλύτερη στην 45ετή ιστορία του σωματείου μας. Εν μέσω βαθιάς κρίσης με πάθος, ενότητα και αγωνιστική δράση αποφασίσαμε να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε για το μέλλον μας και με στάσεις εργασίας και πολυήμερο απεργιακό αγώνα που να είστε βέβαιοι πως θα τον ζήλευαν δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνομοσπονδίες Πανελλαδικής έκτασης, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε σε βάρος μας αδικίες.
Συγκεκριμένα στην συλλογική σύμβαση του 2018, οι μισθοί και τα επιδόματα παραμένουν όπως έχουν, αλλά στο άρθρο 6 και στο τέλος της παραγράφου 4 προστίθεται « η διακοπή εργασίας από 1/11/2018 θα είναι 60 λεπτά ». Στο άρθρο 24 προστίθεται η παράγραφος 2 « στην γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας το μηνιαίο ποσό της παραγράφου 1 θα καταβάλλεται από 1/2/2018 και στα πληρώματα των πλοίων μη συνεχούς οκτάωρης νυκτερινής εργασίας ».
     Στα θεσμικά αιτήματα θα επανεξεταστεί η πρόσληψη μαθητευόμενου μηχανής στα πλοία με πλήρωμα μηχανοστασίου δύο μηχανικούς, ενώ προστίθεται ένας επίκουρος στα πλοία ανοικτού τύπου κατά την θερινή περίοδο. Σχετικά με τις ακινησίες των κλειστού τύπου πλοίων κατά την χειμερινή περίοδο, ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα και το επιβατικό κοινό, αυτή τη στιγμή είναι δρομολογημένα τρία πλοία κλειστού τύπου και υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι θα δοθεί άμεσα οριστική λύση. Για την γραμμή των Παξών υπάρχει συμφωνία για δρομολόγηση κλειστού πλοίου τρείς φορές την εβδομάδα.
     Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την αλληλεγγύη και τις δηλώσεις συμπαράστασης για τον αγώνα μας σε τοπικούς φορείς, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία. Ιδιαίτερη μνεία για την συμβολή και το ενδιαφέρον που επέδειξε το ΥΝΑΝΠ στους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Διονύσιο-Χαράλαμπο Καλαματιανό, Σταμάτη Καλογείτωνα, Νικόλαο Ισάκογλου, τους βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κωνσταντίνο Παυλίδη, ο οποίος είχε διαρκή ενημέρωση και συμμετοχή στις συσκέψεις σε όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, επίσης από πλευράς ναυτεργατικών σωματείων στον Ιωάννη Χαλά της ΠΝΟ και τους Αντώνη Νταλακογιώργο και Νικόλαο Κροκίδη της ΠΕΝΕΝ  για την διαρκή ενεργή συμβολή τους για την επίλυση των αιτημάτων μας.
      Είμαστε περήφανοι, επειδή δεν αποκαταστήσαμε μόνο αδικίες του παρελθόντος σε βάρος μας, αλλά ανοίξαμε νέες θέσεις εργασίας, διεκδικήσαμε και κερδίσαμε, κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει κανένας κλάδος εν μέσω κρίσης εδώ και πολλά χρόνια, το κερδίσαμε εμείς, ένα μικρό τοπικό σωματείο.
      Κερδίσαμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι, δυνατοί και ενωμένοι, γιατί δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, γιατί δεν είμαστε πολιτικά εξαρτημένοι, γιατί δεν λειτουργούμε μεμονωμένα παρά για το συμφέρον του συνόλου των ναυτεργατών, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, κερδίσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να χάσουμε και έτσι θα συνεχίσουμε, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, να αποτινάξουμε την ανέχεια και την αδιαφορία που βασιλεύει. Δίνουμε το στίγμα μας και χαράζουμε πορεία, γιατί μαζί μπορούμε.
                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                 ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ