ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

"Ιστορικός περίπατος. Περπατάμε τη Κυριακή 22/10 στις γειτονιές της Νίκαιας"!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                 Πειραιάς, 18/10/2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Προσφυγικές γειτονιές του Πειραιά- Από την ανάδυση στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης» οργανώνουν, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ιστορικό περίπατο στη Νίκαια.

Το καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται με 66.000 € από τη Περιφέρεια Αττικής, στοχεύει να μελετήσει το σύνολο των προσφυγικών συνοικισμών που αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά μετά το 1922.
Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να εμπλακούν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Πειραιά και να ασχοληθούν µε την ιστορία της γειτονιάς τους, σε μια προσπάθεια να διασωθούν και να αναδειχθούν η προσφυγική ιστορία και η πολεοδομία των γειτονιών της πόλης που μέχρι σήμερα δεν έχουν μελετηθεί.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια προφορικής ιστορίας και έγινε, πρόσφατα, ο πρώτος ιστορικός περίπατος στη Δραπετσώνα και ακολουθεί αυτός της Νίκαιας, με εκκίνηση στις 10.30 το πρωί, από το Κηποθέατρο (Προύσσης και Κύπρου). 
Θα περπατήσουμε πλάι στις κατοικίες των προσφύγων και στα μέρη που ταυτίστηκαν με την αντίσταση και τη πάλη ενάντια στους κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συζητάμε για την ιστορία της πόλης και τις ιστορίες των κατοίκων της.
Ο περίπατος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 13.00

Πληροφορίες
Ιστορικός περίπτατος στη Νίκαια
Κυριακή 22/10
Εκκίνηση: Κηποθέατρο Νίκαιας (Προύσσης και Κύπρου), ώρα 10.30 π.μ
                                                                      Από το Γραφείο Τύπου