ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΕΠΛ.Σ: Καλούμε άμεσα τον κ. Λεβέντη να ανακαλέσει τις προκλητικές του δηλώσεις ....




.... να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα και την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας και να απέχει στο μέλλον από αντίστοιχες δηλώσεις. Kαθώς, σε διαφορετική περίπτωση η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θα υποχρεωθεί στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος προκειμένου να προασπίσει την ιστορία ,το κύρος του Λιμενικού Σώματος και την αξιοπρέπεια των Στελεχών"!.


Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Βασίλη Λεβέντη στην τηλεοπτική εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» στο  Blue Sky στις 21-9-2017 θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Αναγνωρίζουμε πλήρως το δικαίωμα κριτικής του κλάδου μας από τον οποιοδήποτε καλοπροαίρετο πολιτικό ή πολίτη. Αρνούμαστε όμως τη γενικευμένη καταφρόνηση και το μηδενισμό της συνεισφοράς μας στη ναυτιλία με την κάλυψη της δήθεν άσκησης κριτικής.
Έτσι, προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη όταν ένας Αρχηγός Πολιτικού Κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκσφενδονίζει από δημόσιο βήμα ανυπόστατους και άκρως συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το σύνολο του Λ.Σ και απομειώνει τη σπουδαιότητα των επιχειρησιακών τους καθηκόντων.
Οι χαρακτηρισμοί περί «λιμενικών της ρεκλάμας» και οι αντίθετες προς την αντικειμενική πραγματικότητα κατηγορίες περί καθολικής διαφθοράς, εκμηδενίζουν την σκληρή καθημερινότητα του μαχόμενου λιμενικού, που με υπάρχοντα μέσα και περισσή αυταπάρνηση ασκεί τα καθήκοντα του για την προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο και την ίδια του τη ζωή.
Για την θετική προσφορά μας δεν διεκδικούμε εύσημα. Νιώθουμε όμως περήφανοι για την πιστή εκτέλεση του καθήκοντός μας και δεν δεχόμαστε την ανεύθυνη εξίσωσή μας με ομάδες παρανόμων τις οποίες διώκουμε νομίμως και με επιτυχία.
Καλούμε λοιπόν άμεσα τον κ. Λεβέντη να ανακαλέσει τις προκλητικές του  δηλώσεις , να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα και την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας και να απέχει στο μέλλον από αντίστοιχες δηλώσεις καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θα υποχρεωθεί στην άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος προκειμένου να προασπίσει την ιστορία ,το κύρος του Λιμενικού Σώματος και την αξιοπρέπεια των Στελεχών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος            ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτη