ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΑΛΣ: Καλούμε τον κ. Προέδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ...

24 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/117/17

...και την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να προστατέψουν 
την ιστορία του ΛΣ,  αλλά και τους συναδέλφους μας, που
 μετά τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ, διασύρονται....
Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, παρεμβαίνουμε για η να μεταφέρουμε την  έκπληξη, απορία, προβληματισμό, δυσαρέσκεια και "αγανάκτηση" που διακατέχει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ από την στιγμή που έλαβαν γνώση των δημόσιων δηλώσεων του κ. Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. Βασίλη ΛΕΒΕΝΤΗ, στον δημοσιογράφο κ. 'Ακη ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ κατά τη διάρκεια της εκπομπής του "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" στον τηλεοπτικό σταθμό "BLUE SKY".

Μάλιστα το σχετικό βίντεο "κοσμεί" και το  Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε  από το Γραφείο Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στην επίσημη ιστοσελίδα τους.


 Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος θεωρεί ότι οι δηλώσεις του κ. Προέδρου, διάρκειας έξι λεπτών στο αρχικό μέρος της συνέντευξης, απαξιώνουν  και προσβάλλουν την εντιμότητα, την επαγγελματική συνείδηση και την προσφορά των στελεχών Λ.Σ αλλά και το έργο του Λιμενικού Σώματος και ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχειρούμενης προσπάθειας σταδιακής αποκοπής αρμοδιοτήτων από το Λιμενικό Σώμα αλλά και της διαφαινόμενης προσπάθειας απόδοσης ευθυνών για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό Κόλπο, κυρίως προς κατώτερα κλιμάκια Υπηρεσιών και τα στελέχη του Λ.Σ. επιχειρώντας έτσι να αποσείσουν τυχόν ευθύνες άλλων.

κ. Πρόεδρε, 
επειδή όπως καταλάβαμε πέραν των άλλων πρέπει να μας θεωρείτε προνομιούχους, σας απαντάμε : 
- Δικά μας «προνόμια» ήταν και είναι οι υποστελεχωμένες Λιμενικές Αρχές, Διευθύνσεις και επιχειρησιακά μέσα που λειτουργούσαν και λειτουργούν μόνο με την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των εργαζομένων.
- Δικά μας «προνόμια» ήταν και είναι τα  ελάχιστα, ανεπαρκή και ακατάλληλα πολλές φορές, πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα.
- Δικά μας «προνόμια» είναι ο πενιχρός μισθός-σύνταξή μας.
- Δικά μας «προνόμια» είναι η μη τήρηση του ωραρίου, τα οφειλόμενα ρεπό και η απλήρωτη υπερεργασία  μας.
- Δικά μας «προνόμια» είναι  η απουσία κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων.
- Δικά μας «προνόμια» είναι η ελλιπής  χρηματοδότηση, η εγκατάλειψη των μέσων του ΛΣ (πλωτών, χερσαίων και εναέριων), οι τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, καθώς και η παντελή απουσία διοικητικής μέριμνας και επιμελητείας για το προσωπικό του ΛΣ.
- Δικά μας «προνόμια» είναι  πρόωρες και άνευ αιτιολογίας αποστρατείες αξιόλογων στελεχων του ΛΣ με κριτήριο το πολιτικό τους φρόνημα.
- Δικά μας «προνόμια» είναι οι μεταθέσεις ανά την ΕΛΛΑΔΑ.
- Δικό μας «προνόμιο» είναι το ότι πληρώνουμε οι ίδιοι αυτές τις στολές και τον εξοπλισμό που τις συνοδεύει, αυτές δηλαδή τις άσπρες κολλαριστές με τα χρυσόπλεκτα γαλόνια που φοράμε όχι για να κάνουμε ρεκλάμα όπως αναφέρατε στη συνέντευξή σας αλλά για να αποδώσουμε την δέουσα και προβλεπόμενη τιμή που αρμόζει στο ΛΣ, στο επάγγελμα μας, στους συμπολίτες μας, σε εσάς, και την πατρίδα μας.

κ. Πρόεδρε, 
η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος υποστηρίζει ότι η εν γένει ναυτιλιακή δραστηριότητα αλλά και οι επιμέρους τομείς της, όπως αυτοί διαμορφώνονται από την εξειδικευμένη νομοθεσία στο πλαίσιο του διεθνούς και κοινοτικού περιβάλλοντος, χρήζουν ενιαίας προσέγγισης, σε ότι αφορά την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την αστυνόμευση του θαλάσσιου χώρου, την προστασία των θαλασσίων συνόρων, τη ναυτική ασφάλεια, τον έλεγχο της ναυτικής πιστοποίησης και εργασίας καθώς και τον έλεγχο/επιθεώρηση των εμπορικών πλοίων, από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως είναι το προσωπικό Λ.Σ. και θα περιμέναμε από εσάς και τους κυβερνώντες μια γρήγορη και αποτελεσματική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, με την εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων, την  αναβάθμιση των  προσφερόμενων υπηρεσίων  και την αποτελεσματικότητα του Λ.Σ., αξιοποιώντας στο έπακρο την πολύχρονη εμπειρία και την επιστημονική γνώση των στελεχών του, σε αυτούς τους τομείς και όχι την  απαξίωση της προσφοράς του ΛΣ και των στελεχών του στην κοινωνία χωρίς μάλιστα καμία απολύτως πειστική δικαιολογία.  

Στις δύσκολες αυτές περιστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είναι επιβεβλημένο να αξιοποιηθεί και όχι να απαξιώνεται η αναγνωρισμένη προσφορά των υπηρεσιών του Λ.Σ. σε όλους αυτούς τους τομείς που δραστηριοποιείται έως σήμερα, με ευμενή σχόλια από όλες τις πλευρές και όχι με ψιθύρους, υπονοούμενα, ασάφειες και καταγγελίες χωρίς στοιχεία, για την λειτουργία του Αρχηγείου ΛΣ και των υπηρετούντων σε αυτό, και όσοι  έχουν στοιχεία αφενός όφειλαν να είχαν δράσει εγκαίρως και αφετέρου οφείλουν  να καταθέσουν αυτά σήμερα στη δικαιοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπουμε σε κανέναν  να δηλώνει αόριστα ότι "η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων τα τελευταία 50 χρόνια έδινε άδειες σε σαπάκια πλοίαθέτοντας ουσιαστικά σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, αφήνοντας υπονοούμενα για φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς υπάλληλων που υπηρέτησαν διαχρονικά τα τελευταία 50 χρόνια στην ανωτέρω υπηρεσία.

Επειδή  τα  στελέχη ΛΣ όλων των βαθμίδων έχουν αποδείξει αδιαμφισβήτητα από την ίδρυση του Σώματος και μέχρι σήμερα τις γνώσεις, τις ικανότητες, την επαγγελματική επάρκεια και ευσυνειδησία τους, την εντιμότητά τους και την σημαντική συμβολή τους στον τομέα της Ναυτιλίας και της Ασφάλειας, δεν δεχόμαστε όλα όσα αναφέρετε στη συνέντευξή σας για το ΛΣ και τα στελέχη του, θεωρούμε ότι έχετε πέσει θύμα κακής πληροφόρησης και σας καλούμε να        ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ.  

Τέλος καλούμε την Πολιτική και  Στρατιωτική Ηγεσία να προστατέψουν, ως ελάχιστη υποχρέωση τους, την ιστορία του σώματος, το ΛΣ αλλά και τους συναδέλφους μας, που με τρόπο άδικο ιδιαίτερα μετά τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ, διασύρονται χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προκύψει η στοιχειώδης αντίδραση.
                                                                         Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΑΣΣΑΚΟΣ  Π. Σπυρίδων            ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Γιάννης

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο ( έως το 7ο λεπτό ) με τη συνέντευξη του  Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ