ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΜΕΝ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος των αποφοίτων των ΑΕΙ – ΤΕΙ που θέλουν να αποκτήσουν το δίπλωμα του Γ’ Μηχανικού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Πειραιάς 18 Σεπτέμβρη 2017

Προς:
- Υπουργό Ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή
- Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ κ.Καλαματιανό
- ΥΝΑ/ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών
- ΜΜΕ
- ΠΝΟ
- Ναυτεργατικά σωματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Παρότι το υπουργείο ναυτιλίας γνώριζε από σχετική καταγγελία στις 27 Ιούνη για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν με την εφαρμογή του Π.Δ 141/2014 και συγκεκριμένα την  Επιτροπή  Αντιστοιχίας που τους καθορίζει μαθήματα για να εξεταστούν και αν δεν επιτύχουν δεν τους δίνονται τα εγχειρίδια κατευθυνόμενης εκπαίδευσης επί πλοίου (ΚΕΠ) για να πραγματοποιήσουν την απαιτούμενη 12μηνη θαλάσσια υπηρεσία.

Στην ίδια καταγγελία γινότανε συγκεκριμένη αναφορά  για την στάση των εκπαιδευτικών της ΑΕΝ/Ασπροπύργου η οποία καταγράφηκε  και  με τα  αποτελέσματα των μαθημάτων τον Ιούνη, ενώ συνεχίζεται με χαρακτηριστική την στάση του καθηγητή Καρναβά που τους δήλωσε ως επιτηρητής στην εξεταστική του Σεπτέμβρη ότι «με αυτά που κάνετε θα δείτε, στην πουτ…. δεν παιρνάνε οι πουτ…».
Αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην ναυτική εκπαίδευση – μετεκπαίδευση με την υπονόμευση και υποβάθμιση, δίνει τροφή και ξεφυτρώνουν διαρκώς τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Για αυτά τα προβλήματα είχε πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με το Γ.Γ του υπουργείου κ.Καλαματιανό και αρμόδιους της ΔΕΚΝ στις 7 Ιούλη στην οποία δεσμεύτηκε στην έκδοση υπουργικής απόφασης να γίνει τροποποίηση και να δίνονται τα ΚΕΠ ανεξάρτητα τον αριθμό των μαθημάτων που οφείλουν οι απόφοιτοι των ΑΕΙ – ΤΕΙ.
Σε συνάντηση στις 14 Σεπτέμβρη, παρουσία του Γ.Γ και αρμοδίων της ΔΕΚΝ, αναίρεσε την δέσμευση και με θράσος δήλωσε σε αντιπροσωπεία  των ΑΕΙ – ΤΕΙ, ότι «είναι ευνοϊκότερη η ρύθμιση να τους δίνονται τα ΚΕΠ με το να έχουν επιτύχει στο 1/3 των οφειλομένων μαθημάτων»!!!
Αυτή η υπουργική απόφαση θα συνεχίσει να οδηγεί τους απόφοιτους ΑΕΙ – ΤΕΙ σε εξεταστικές περιόδους (Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Φεβρουάριο) και σε παρατεταμένη ανεργία, προκαλώντας οξυμμένα προβλήματα και οικονομικά αδιέξοδα στους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Το μέγεθος της υποκρισίας σε βάρος των αποφοίτων ΑΕΙ – ΤΕΙ είναι ότι με το ν.3450/2006, άρθρο 1, παρ.2 καθορίζει ότι «το δίπλωμα του Εμπορικού Ναυτικού Α’ Τάξης καθίσταται ισότιμο με το πτυχίο των ΤΕΙ. Η διάταξη ισχύει για τους εισακτέους στις ΑΕΝ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005 – 2006 και εφεξής».
Απαιτούμε να μας δοθούν τα έγγραφα της EMSA που ζητάει την δημιουργία ελεγκτικού  μηχανισμού για απόφοιτους ΑΕΙ – ΤΕΙ που θέλουν να αποκτήσουν το δίπλωμα Γ’ Μηχανικού και επικαλούνται οι υπηρεσίες του υπουργείου ναυτιλίας.
Επαναλαμβάνουμε την θέση μας για κατάργηση της Επιτροπής Αντιστοιχίας. Όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ να αποκτούν το ΚΕΠ ανεξάρτητα από τα οφειλόμενα μαθήματα και να πραγματοποιούν την απαιτούμενη 12μηνη θαλάσσια υπηρεσία.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ