ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Προκλητική δικαστική δίωξη σε βάρος του Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Εντείνεται η τρομοκρατία και επιχειρείται η υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών!

147                                                                                          19/9/2017

Δελτίο Τύπου
Ωμή, απροκάλυπτη και κραυγαλέα επέμβαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ναυτεργατών επιχειρείται με την μεθοδευμένη δίωξη σε βάρος του Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκου Κροκίδη που άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πάτρας σε βάρος του.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας στις 25/10/2017.
Η χαλκευμένη κατηγορία που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΕΝΕΝ σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα είναι η παρακάτω:
«Στο Ρίο Πατρών στις 6/5/2016 και 7/5/2016 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος από κοινού με άλλους δράστες, με πρόθεση παρεμπόδισαν την λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί την συγκοινωνία έχοντας δόλο και ενεργώντας από κοινού με άλλους αντιπροσώπους των κλαδικών σωματείων της ΠΝΟ συμμετέχοντας στην 4ήμερη Πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ (από 6/5 έως 10/5/2016)»
Η κατηγορία αφορά παρεμπόδιση λειτουργίας της Πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου.
Μάρτυρες κατηγορίας καθ’ υπόδειξη των πλοιοκτητών της τοπικής Πορθμειακής γραμμής είναι όλοι οι Πλοίαρχοι των F/B της γραμμής που ήταν δρομολογημένα την περίοδο εκείνη στην ανωτέρω γραμμή!!
Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας είναι και ο Πρόεδρος του τοπικού εργοδοτικού σωματείου Αξιωματικών Πλοίαρχος Γαρδικιώτης Γιάννης!!!
Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί συνέχεια άλλων παρόμοιων διώξεων που έχουν ασκηθεί σε βάρος στελεχών της ΠΕΝΕΝ αλλά και άλλων σωματείων και Ναυτεργατών με τις οποίες επιχειρείται να υπονομευθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στον χώρο του Ναυτεργατικού κινήματος, να χτυπηθούν οι αγώνες, να διαμορφωθεί κλίμα τρομοκρατίας με σκοπό να εδραιωθεί η εφοπλιστική ασυδοσία.
Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι οι μεθοδευμένες αυτές διώξεις καθ’ οποιονδήποτε τρόπο δεν πρόκειται στο ελάχιστο να την οδηγήσουν σε κανενός είδους υποχώρηση από τις πάγιες ταξικές θέσεις της και θα συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για τα Ναυτεργατικά δικαιώματα.


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ