ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ευρεία σύσκεψη για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των πλωτών μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ!

http://neaplefsi.gr/     αναδημοσίευση

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, 2017

Σε συνέχεια της από 17-07-2017 ανακοίνωσής μας (εδώ), σας ενημερώνουμε ότι χθες 09-08-2017 και μετά από πρόσκληση της Στρατιωτικής μας Ηγεσίας, η Ομοσπονδία μας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Πλωτών Μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΔΕΜ).

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Κλιάρης Θεόδωρος, ο Κλαδάρχης Λιμενικής Αστυνομίας Υποναύαρχος ΛΣ κ. Αργυρίου Σταμάτιος και ο Διευθυντής ΔΕΜ Πλοίαρχος ΛΣ κ. Πανταζόγλου Αριστείδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και με γνώμονα πάντα τη δημιουργία ενός κανονισμού ευέλικτου, χρηστικού και ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις των Πλωτών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και των πληρωμάτων τους που αποτελούν και την «Αιχμή του Δόρατος» του Σώματος.
Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, διότι από την Στρατιωτική μας Ηγεσία του Αρχηγείου έγιναν αποδεκτές στο μεγαλύτερο μέρος τους οι παρατηρήσεις μας, σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, στα εξής μείζονα σημεία:
α) στις οργανικές συνθέσεις όλων των κατηγοριών των Πλωτών
β) στα προσόντα και την προϋπηρεσία όλων των ειδικοτήτων των πληρωμάτων
γ) στη κατηγοριοποίηση των Πλωτών και
δ) στη δυνατότητα δημιουργίας διπλών ή πολλαπλών πληρωμάτων σε όλες τις Λιμενικές Αρχές.
Αναμένουμε το προσεχές χρονικό διάστημα να αποτυπωθούν στο σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας των Πλωτών Μέσων τα αποτελέσματα τις σύσκεψης και θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
KΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος        ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης