ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Η «Μακεδονία» επανακυκλοφόρησε σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν πήραν τίποτε, ο τραγέλαφος συνεχίζεται!!!!!

www.asyntaxtostypos.org-αναδημοσίευση

Τα τραγελαφικά στην εφημερίδα «Μακεδονία» δεν λένε να τελειώσουν και σήμερα Τρίτη αυτή επανακυκλοφόρησε μετά από μία βδομάδα… αγρανάπαυσης ή όπως άλλως μπορεί να ονοματιστεί η αναστολή της κυκλοφορίας, όπως αναγγέλθηκε προ ημερών από τον διευθυντή της εφημερίδας αλλά όχι την επιχείρηση.

Αν και ο ίδιος στο κύριο άρθρο του σημερινού φύλλου αναφέρεται σε κακεντρεχείς και χαιρέκακους που κυκλοφορούν τα περί κλεισίματος και αναστολή λειτουργίας. Λες και ξεχάστηκε η σχετική ανάρτησή του στο fb, η οποία είχε συνοδευτεί με μία φωτό του με φουσκωτό φλαμίγκο στη θάλασσα. Μάλλον αυτό… γρήγορα ξεφούσκωσε!
Μία είπαν γιατί έκαναν απεργία οι τεχνικοί του πιεστηρίου, την άλλη γιατί δεν υπήρχε χαρτί, ενώ υπονοούσαν τον ωμό εκβιασμό στους εργαζόμενους να δεχθούν δυσμενέστερους εργασιακούς όρους, να επιτευχθεί κούρεμα στα οφειλόμενα, να δεχθούν την ένταξη στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (το οποίο ο διευθυντής είπε ότι τώρα… εγκαταλείφθηκε!), να επιτευχθούν συμφωνίες με παλιούς και νέους, ντόπιους και Αθηναίους εκδότες ώστε να τυπώνονται τα φύλλα τους στο πιεστήριο του Κιλκίς, να-να-να…
Η εφημερίδα σήμερα κυκλοφόρησε μεν στα περίπτερα, αλλά το μέλλον ή καλύτερο το παρόν κάθε άλλο παρά πιο καθαρό είναι από το σκηνικό της περασμένης βδομάδας. Στους εργαζόμενους οφείλονται τα τελευταία 14 μηνιάτικα, ενώ εβδομαδιαίως τους καταβάλλεται ένα… κατοστάρικο. Στη χθεσινή ενημέρωση που έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας δεν είπε τίποτε για το πότε θα γίνουν πληρωμές κλπ, παρά μόνο υπομονή, να δούμε, να κρίνουμε και προφανώς να φανεί προς τα πού πάνε τα επιχειρούμενα από διοίκηση για αγοραπωλησία του συγκροτήματος ή… ανατροπής της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για άλλες λύσεις υφαρπαγής της εφημερίδας.
Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι κι αυτό που ζητάνει είναι οφειλόμενα, θέσεις εργασίας και διασφάλιση της μισθοδοσίας. Όχι κουρέματα και φαλκίδευση των δικαιωμάτων τους, προς όποιου τρίτου όφελος. ‘Οσο για τις συνδικαλιστικές ενώσεις, επιδεικνύουν ακόμη μιά φορά αξιοσημείωτη… καρτερικότητα.