ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ κ. Καλαματιανό Διονύσιο-Χαράλαμπο και υπηρεσιακούς παράγοντες!

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

  www.limenikanea.gp-αναδημοσίευση




Σε συνέχεια της από 2-8-17 συνάντησής μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Καλαματιανού Διονύση-Χαράλαμπου, με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Τα ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη αφορούσαν: 


Τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες για τις οποίες οι συνάδελφοι της ΓΔΟΥ κατέλαβαν μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, παρά το γεγονός ότι ανέλαβαν αυτή την υποχρέωση δίχως την απαιτούμενη εκπαίδευση επί του αντικειμένου.
 
Το Π.Δ. Οδοιπορικών, για το οποίο ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα είναι έτοιμο το προσχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία, στο το οποίο θα κληθούμε να διατυπώσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας. 

Το νέο μισθολόγιο σύμφωνα με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ΥΠΟΙΚ με θέμα: Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (Α’ 74) «Μισθολογικές ρυθμίσεις ειδικών κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και των στελεχών των Ε.Δ. και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής», αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2017, με αναδρομική ισχύ από την 1-1-2017.
 
Το ΤΑΛΣ, για το οποίο θα πρέπει να εναρμονιστεί ως προς τις παροχές στους δικαιούχους, σύμφωνα με τα δεδομένα του νέου μισθολογίου, αφού καταργούνται βασικοί παράμετροι του τύπου υπολογισμού. 

Την κατάργηση της ελεύθερης μετακίνησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για το οποίο η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει εντός των θεσμικών μας πλαισίων να διεκδικεί την επαναφορά του.