ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών, με την λήψη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων!

ΠΕΜΕΝ                    ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                    ΠΕΕΜΑΓΕΝ           

Προς:
Γ.Γ και Ε.Ε της ΠΝΟ

Κοινοποίηση:
Ναυτεργατικά Σωματεία
ΜΜΕ

12 Ιούλη 2017

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν να καταγγελθούν οι συμβάσεις που υπογράφει έναντι αμοιβής ο Γ.Γ της ΠΝΟ Χαλάς σε συνεργασία με την Διεθνή  Οργάνωση Μεταφορών (ITF) την αντίστοιχη ευρωπαϊκή (ETF)  και τους εφοπλιστές για τα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία, με αποτέλεσμα  να μην εφαρμόζεται η κλαδική ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες, αλλά συμβάσεις με μισθούς πείνας, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, σε συνθήκες γαλέρας.

Απαιτούμε να δοθούν αναλυτικές καταστάσεις με τις ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία και τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από αυτές τις συμβάσεις που είναι σε ισχύει.
Αυτή η κατάσταση ενισχύει την αδιαλλαξία  των εφοπλιστών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αυτό καταγράφεται και από το γεγονός ότι στην ποντοπόρο ναυτιλία έχουν να ανανεωθούν οι ΣΣΕ από το 2010.
Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών, με την λήψη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.  

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν