ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Απαρέγκλιτος στόχος η προστασία του Δημόσιου χαρακτήρα της Πλοηγικής Υπηρεσίας»...


ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ

Αθήνα, 05/07/17
Κατά τη συζήτηση, χθες, για την ψήφιση του Νομοσχεδίου «Κύρωση της Συμφωνίας - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της, αφενός και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων, αφετέρου», ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσίασε στο σώμα τροπολογία σχετική με ζητήματα της Πλοηγικής Υπηρεσίας του ΥΝΑΝΠ, η οποία και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των εκπροσώπων των κομμάτων. Πρωτολογία: http://youtu.be/SI8_mA4uO4I, Δευτερολογία: http://www.youtube.com/watch?v=9Kh7WCWvqMY
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογράμμισε ότι η τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά στην αποσαφήνιση του μισθολογικού καθεστώτος του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας και στην δυνατότητα των κατά τόπους πλοηγικών σταθμών να μπορούν να συνάψουν συμβάσεις προμήθειας αναλωσίμων μέχρι του ποσού των 60.000 ετησίως ανά ΚΑΕ, μέχρι τις 31/12/2017, επί της ουσίας, διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των λιμανιών και διασφαλίζει την ασφάλεια στην πλοήγηση.
Προς επίρρωση της αναγκαιότητας ψήφισης των διατάξεων της τροπολογίας, ο Υφυπουργός τόνισε ότι το μισθολογικό κόστος των ναυτικών υπαλλήλωντης Πλοηγικής Υπηρεσίας, δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά το ίδιο το κεφάλαιο της Υπηρεσίας, το οποίο προέρχεται από τις υπηρεσίες που παρέχει. Ενώ εξήγησε ότι η ανάγκη σύναψης συμβάσεως παροχής υπηρεσίας των τοπικών σταθμών με τις γνωστές λάντζες, βασίζεται στο γεγονός ότι η Πλοηγική Υπηρεσία, από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις είχε αφεθεί να λειτουργεί χωρίς επαρκή μέσα.
Απαρέγκλιτος στόχος η προστασία του Δημόσιου χαρακτήρα της Πλοηγικής Υπηρεσίας
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απαντώντας και στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, υπογράμμισε ότι είναι διαχρονική και εκκωφαντική η αδιαφορία των προηγούμενων Κυβερνήσεων για την Πλοηγική Υπηρεσία. Η τακτική του να μην έχει προσληφθεί κανένας πλοηγός από το 2008, γεννά ερωτήματα για το ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν την ιδιωτικοποίηση των πλοηγικών υπηρεσιών. Εμείς επιμένουμε στην προστασία του Δημόσιου χαρακτήρα της Πλοηγικής, είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Στην Υπηρεσία έχουν προσληφθεί, μέχρι σήμερα τρείς πλοηγοί και τρέχει ήδη προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων τεσσάρων. Παράλληλα, το ΥΝΑΝΠ έχει ήδη προχωρήσει σε διαδικασία προμήθειας επτά πλοηγίδων και ταυτόχρονα στην προμήθεια δέκα μηχανών, προκειμένου πέντε πλοηγίδες να μπορέσουν να επανεργοποιηθούν.